18/04/2024

Abia a trecut hallowenul, sau cum se scrie.

Ce e acest helăuin? De ce au început fel de fel de “vedete” să serbeze acestă tâmpenie?

Eu n-am fost crescut cu helouin, nu m-am dus din ușă în ușă la cerșit de bomboane. Puteam sta în colț de stradă și aveam mai multă baftă.

Și nu trebuia să mă deghizez în zombie, în bampir sau Chuck Norris…

De ce există aceste idioțenii preluate de la americani la noi?

Ce e valentine’s day? Ziua sfântului valentin cică. Care sfântul valentin mă? În niciun calendar creștin, păgân, budist sau iudaic nu există acest sfânt Valentin. Cel puțin nu pe data de 14 februarie.

Cică zi în care îi arăți soției/prietenei/câinelui cât de mult o/îl iubești.

Dar de ce pe 14 februarie? De ce nu în a șaptea joi după Paște? De ce nu duminica, după-masă?

De ce nu serbăm noi Dragobetele? Dacă tot trebe să alegem o zi în care să ne alintăm partenerul de viață cu bomboane, flori și muțunache?

Ce contează că-n restul anului, din “curvo, boule, bețivule, vaco” nu-l/o scoatem? O zi în an trebe să arătăm că de fapt noi avem numa iubire în suflet.

De ce trebe să arătăm? Pai deh, nu-s la curent continuu, să aflu că a venit acestă pseudo-aniversare de la americani.

Acum au luat-o cu helouinul. Altă tâmpenie pe care eu n-o înțeleg. La fel ca base-ball-ul. Să fie la ei acolo, nu să ne împuie nouă capul cu prostiile lor.

Mâine poimâine deschid seara ușa și îmi sar în față bampiri, zombie, vrăjitoare, mumii și elene udrea.

Păi pun mâna pe parul de după ușă, pregătit special pentru “primiți cu steaua?”, “primiți cu anul nou? (de parcă trebuie eu să primesc anul nou, altfel rămâneam în 1742 și acum)”, și dă-i.

Nu mă uit unde dau, dar dau.

Să vină cu miliția că i-am agresat copila și i-am castrat unicul copil.

Păi dacă-mi sare seara în față costumat în mumie, răcnind “tric or trit”, îl altoiesc. Nu cunosc limbi străine, poate m-o fi somat să-i dau portofelul (gol) și pinul de la card. Nu știu, nu trebuie să știu engleză. Adică o fi ea importantă, dar nu trebuie să știu de helăuin.

Ce-o să urmeze? Ziua recunoștinței? Întreabă un american ce însemnă, și-ți zice minten că trebe să stea cu familia să halească curcan, musai curcan.

Dar de ce, ce reprezintă ziua aia, n-au idee.

De fapt, reprezintă fapul că-n 1600-1700 au venit mulți europeni, asiatici etc., au omorât 90% dintre indieni, iar pe restul i-au pus în rezervații, ca pe animale.

Cum sunt și-n ziua de față.

Eh, ei americanii puri (adică amestecul ăla de irlandezi, englezi și olandezi) trebuie să fie recunoscători că au creat această țară minunată, nimicind o populație întreagă.

În curând va trebui să serbăm și noi idioțenia asta? Va deveni base-ball-ul sport național? Vom avea steluțe pe drapel? Ne vom tatua pe piept “I love you fă Mărie”?

Ajung la concluzia unui fost comunist, care întrebat ce părere are despre homosexuali (luai-ar gaia), răspunde:

“În trecut trebuia să-i batem și să-i omorâm sau să-i băgăm la pușcărie, apoi după ’90 trebuia să-i lăsăm în pace. Apoi din 2000 trebuia să-i placem. Bag mătărânga-n ea de țară, plec, până nu devine obligator să mă ard în fund”…

Văzusem o caricatură mai demult, Pe un zid stătea un moș în 1945 și fiind întrebat ce așteaptă a răspuns că așteaptă americanii.

După moartea lui Teo Peter, moșul stătea pe zid cu o mână și un picior în ghips și la aceeași întrebare răspundea cu “aștept să plece americanii taică”…

Unde vom ajunge în ritmul ăsta? Comunistul Moș Gerilă va deveni Santa? Sfântul Nicolae va deveni Saint Nick?

Vom arunca artificii de 4 iulie?

Aștept răspunsuri, eu nu mai știu ce să mai zic…

<script type=”text/javascript” src=”http://profitshare.emag.ro/get_ads.php?zone_id=71312″></script>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.