Black Friday

Eu personal nu auzisem de termenul ăsta până acum doi ani, când am văzut niște americani că se omorau să intre în magazine primii, că era Black Friday.

Abia atunci m-am prins care e faza. Că prin noiembrie, cu o lună înainte de Crăciun, magazinele fac reduceri substanțiale la produse. Mă, treabă bună, nu zic nu.
Dar de ce un nume așa sumbru? De ce Black Friday? De ce nu Super Friday? Sau Super Discount?

Mă rog, ideea e că a prins și la noi chestia asta. Însă noi românii facem o șmecherie. Cu o lună înainte de Black Friday, mărim prețurile. Zic de magazinele care au adoptat campania asta.
Apoi, fix de Black Friday, ei chipurile scad prețurile. Reduceri senzaționale etc. Aiurea, de fapt prețurile revin la valoarea normală. Adică dinainte, căci numai normale nu-s prețurile la noi. Până și hârtia igienică aia ieftină o luăm la suprapreț…

Dar, prin căutările mele am dat de Beelegant. Zic de căutările mele, deoarece ce zappam înainte pe TV, așa fac acum pe net. Dacă e să-mi fi notat de fiecare dată când vedeam pe youtube comentarii de genul “i’m in that weird youtube corner again“, aveam o bibliotecă plină de caiete dictando completate cu scris mărunțel…

 

QuickEnd. Care este tot un black friday, al celor de la QuickMobile. Dar aici vine partea frumoasă. Nu e reducere numai pe foaie, chiar sunt reduceri reale. Fără să fie înainte mărit prețul.

La ei am găsit Ipad 4 retina la reducere. 50% reducere nene. Să fie pentru tot românul. Aia afacere! Numai că pe mine nu mă interesează un ipad. În schimb premiul pentru acest concurs organizat de QuickMobile și BlogAwards, este o cameră foto Sony 230W.

Care la QuickEnd, adică din fiecare vineri de la orele 18 până luni dimineața la ora 10, costă 500 RON. ață de 700 RON cât ar costa în mod obișnuit.

200 RON nu-i de colea o reducere. Dar cum bani nu-s, particip la concurs. Nu știi de unde sare iepurele camera foto!

Previous Article
Next Article

6 thoughts on “Black Friday

 • ISB
  18/11/2012 at 10:45 pm

  Interesant, macar sa fie asa cum spui tu, sa fie acele 50% reduceri.

  • Zwargolak
   19/11/2012 at 1:21 pm

   La unele produse sunt, la altele nu. Cică în fiecare săptămână sunt alte produse la reducere. Dumnezeu știe ce și cum…

 • Delilah
  19/11/2012 at 11:27 am

  Nu îmi place siteul lor…or fi reduceri faine da stă prost cu organizarea și categoriile…habar nu am cum l-ai găsit tu că eu nu am văzut nici o cameră foto…și nici răbdare să mai caut nu mai am.

  • Zwargolak
   19/11/2012 at 1:22 pm

   Crede-mă că și eu am căutat de mi-au ieșit ochii. Nu au link. Sau nu-l văd eu. Dar am dat /camere-video/ și au apărut 🙂

 • Black Friday
  21/11/2012 at 7:28 pm

  Am intrat si eu pe site-urile alea care le-ai scris mai sus dar nu am gasit ce cautam.. Sun in cautarea unuei console xbox 360.. sper sa o prind si eu anu asta la reducere :X

  • Zwargolak
   23/11/2012 at 6:36 pm

   Sunt curios dacă ai găsit. Și chiar la o reducere reală…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.