18/04/2024

electric-shock-prank-o

Nu știu ce făceau alții în primele zile ale anului 2016, dar eu eram obligat să-mi rezolv o problemă spinoasă. Unii încă mai râgâiau după prea multele sarmale îngurgitate, alții abia se întorceau acasă, dar în apartamentul meu nu erau toate bune și frumoase. Eram sănătoși, petrecuserăm bine, e drept, dar tabloul de siguranțe al apartamentului meu scotea un bâzâit sinistru și din când în când scotea câte o flamă de rău augur. Siguranțele o luaseră razna, ce să mai spun! Și când înnebunesc siguranțele, schimbi tabloul electric!

Trebuia să iau măsuri. În astfel de cazuri, îi telefonez vărului Costel, care e inginer electronist. Tot ce se alimentează cu energie electrică la mine în casă şi nu vrea să funcţioneze normal, încape pe mâinile lui dibace şi lucrurile reintră rapid în normal. De data asta, până şi eu, care am vagi cunoştinţe legate de instalaţia electrică, mi-am dat seama că, după 25 de ani de serviciu credincios, siguranţele fuzibile ar merita să fie pensionate pe caz de boală și înlocuite cu unele noi, automate.

Costel nu mai intervenise asupra instalației electrice din casa mea de multișor. E drept că, în schimb, îmi reparase un fier de călcat, un televizor, un laptop și o mașină spălat. Acum, când a sosit la mine la invitația mea, când i-am arătat cofretul, s-a speriat! Ori vărul Costică văzuse multe!

– Tu te-ai țăcănit, vere?!
– Nu-s mai țăcănit ca de obicei! După cum vezi, te-am chemat fiindcă știu că am o urgență…
– Ai o super-urgență, băiete, îți poate lua casa foc în orice clipă! Sper că n-ai făcut o pasiune bolnavă pentru tabloul ăsta electric, de nu l-ai înlocuit până acum!
– Nu, Costele, dacă nu-i tabloul unui impresionist, nici că mă joc cu el!
– Bine, la gunoi cu el! Uite, acum o să fac comandă telefonică pentru un tablou cu siguranțe automate. Dar mai întâi sunt obligat să-ți întrerup furnizarea energiei electrice până mâine, când sosește comanda. E prea periculos…
– Ce spui?! Mă lași în beznă, nu ți-e bine?!
– Lasă, că nu-i bezna necunoașterii, vere! După ce ți se livrează ce voi comanda acum, dă-mi un telefon și-ți montez noul tablou.
– Păi cui îi dai telefon?

Costel nu mi-a răspuns, ci a întrerupt curentul electric și a pus mâna pe telefon. A vorbit ce a vorbit, după care a închis.
– Am comandat telefonic magazinului online Divers Market un tablou pentru tine. Acolo se găsesc întotdeauna tablouri electrice de calitate și nu numai, iar prețurile sunt accesibile. Mai au prize și întrerupătoare, corpuri și surse de iluminat, cabluri, conductori, doze, materiale electrice diverse, acumulatori și o mulțime de alte produse. Am numărul lor în memoria telefonului, fiindcă mereu am nevoie de câte ceva de la ei. Se rezolvă repede, dar deocamdată o să stai în beznă…

Într-adevăr, s-a rezolvat mai rapid decât speram și acum casa mea e din nou luminată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.