Traim intr-o lume in care problemele fac parte din viata noastra. Rareori se intampla sa treaca o perioada buna de timp pana sa nu ne lovim de altele. Exista si acele cazuri in care problemele dicteaza directia in care se indreapta viata protagonistilor. Ce este de facut in acest caz? Cand te coplesesc, cu greu mai gasesti un mod in care sa te pui din nou pe directie – cum se zice.
E necesar si important sa inveti sa nu lasi problemele sa iti controleze viata. Cum faci insa asta cand la fiecare pas parca te lovesti tot de altceva? Mai mult ca sigur ti-a trecut prin cap – mai ales in perioadele in care stresul a atins extreme – ideea de terapie.
Indiferent daca motivul pentru care lucrurile sunt asa este pentru ca esti o persoana conflictuala sau pentru ca pur si simplu asa e destinul, este bine sa gasesti solutii de fiecare data. Despre terapie probabil ca ai mai auzit, respectiv despre persoane care au beneficiat de ajutorul unui psiholog atunci cand nu mai gaseau cale de rezolvare a problemelor prin care treceau. Te-ai gandit poate ca si in cazul tau astfel de sedinte pot avea efect, ca te-ar putea ajuta de asemenea sa iti imbunatatesti calitatea vietii sau, cel putin, sa inveti cum sa gestionezi situatiile cu care te confrunti?
Cand mergi la psiholog, acesta nu iti rezolva problemele!
Nu poti porni de la asteptari de acest tip. In fapt, trebuie sa constientizezi faptul ca atunci cand mergi la un psiholog bun Bucuresti, spre exemplu, o faci pentru ca ai nevoie de un specialist care sa te ajute in problemele la care tu vei gasi rezolvarile potrivite.
Trebuie sa intelegi ca, spre exemplu, daca ai probleme cu copilul, psihologul nu va fi cel care va face asta pentru tine, in locul tau. Te ajuta insa sa constientizezi anumite situatii, sa atingi capacitatea de a infrunta fiecare situatie asa cum se cuvine. Esti instrumentul terapiei si totodata este solutia pentru problemele tale.
In cabinetul terapeutului nu trebuie sa ai o atitudine rezervata!
Poate ca te gandesti ca atunci cand urmezi sedinte de terapie trebuie sa fii mai rezervat fata de felul tau general de a fi. Incearca pe cat posibil sa fii tu insuti, pentru ca asta va ajuta specialistul sa te indrume corect.
Nu te ajuta cu nimic sa te prefaci, sa faci situatiile sa para poate mai bune decat sunt. Fii realist si cauta sa iei lucrurile asa cum sunt, insa intotdeauna cu o atitudine pozitiva. Conteaza enorm felul in care te raportezi la situatii si mai ales atitudinea cu care alegi sa le tratezi.
Merg la terapie persoanele mai slabe de caracter!
Din contra, accepta sa urmeze astfel de sedinte cei care sunt puternici. Frecventand un astfel de loc e un semn ca te intereseaza sa fii bine, sa iti asiguri bunastarea, dar mai ales pacea interioara.
Alege sa mergi la psiholog si pregateste-te sa iti pui viata in ordine. Nici nu iti imaginezi cat de folositore pot fi sedintele de terapie si cum iti pot imbunatati viata.