18/04/2024

Îmi aduc și acum aminte cu drag de poveștile copilăriei. Cu feți frumoși, cu zmei, cu Ilene cosânzene, cu fel de fel de lighioane.

Dar știam un lucru. Întotdeauna binele învingea răul. chiar dacă-=n timpul poveștii erau fel de fel de opreliști și răsturnări de situație.
Era o chestie însă pe care n-am înțeles-o deloc.

adidasCă la un moment dat, o tipă trebuia să se ducă după Făt Frumos al ei, să-l scape de sub vraja vrăjitoarei. Și pe lângă faptul că o lua PE JOS, că parcă nu existau căruțe, sau cai zburători fermecați, ea își mai lua în picioare… CIUBOTE DE OȚEL.
Prostie mai mare n-am văzut. cică vezi tu, ciubotele alea de oțel se toceau foarte greu, și oricum ajungea la destinație cu ele deja stricate.
Cum să-ți iei mă nene ciubote de oțel? Dar o pereche de adidasi meseriași ce-au?

Nu se tocesc, orice le-ai face. Eu am o preche de 7 ani și merg cu ei cam 90 de zile pe an. Și ai naibii dacă s-au tocit ei…
Asta cu “Unde nu-i cap, vai de picioare” pare să fie reală.

Și altă chestie pe care n-am înțeles-o, deși nu-i vina poveștilor, ci a mass-mediei.
Pe vremuri, când eram copii, nu se citeau poveștile de mai sus. Iasr în vreo 3-4 povești avem această imagine în față. Făt Frumos ăsta, după ce ucide zgripțuroaica/ zmeul,/ Mistrețul cel Turbat, îi taie capul.
Și ca și cum tăierea capului era o chestie al naibii de simplă, de se perfecționează încă din vremea grădiniței, SE ÎMBĂIA ÎN SÂNGELE lui.
Hai bă, că e prea de tot. Cică dacă face baie în sânge de crocozaur păros d-ăla, prinde puteri supernaturale și e-n stare să se bată cu final Boss. Zmeul cel mare, Miezul miezurilor și Greul Greilor.
Așa-i povestea. Ce nu pricep însă, de ce naiba când e Terminator la televizor, se scot cam 10 minute de secvențe?
Că-ți taie ăla mâna ca să arate la negrișori ce schelet metalic meseriaș are el.
Așa, bun. Și care-i faza? Asta nu e bine să vedem, dar imaginația noastră e lăsată să zburde liberă, ațâțată de capete tăiate și îmbăieri ritualice în sânge.

Ăia pe vremea aia făceau baie îmbrăcați sau nu? Că sângele ăla se întărește naiba și nu-l iei de pe tine nici cu șmirghelul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.