18/04/2024

V-am mai spus că după ce-am făcut isprava de-a participa la triatlonul de la Mamaia, mă apuc serios de slăbit și de-a avea o viață sănătoasă.
Și se pare că am găsit soluția.
Mă lăudam că alerg însă am rămas la stadiul de laudă. În orice caz, după 7 ani am revenit și eu pe la Stadionul Național. Să văd care e treaba. Și-n jurul lui se plimbă copii pe biciclete, lumea face sport. Sunt destui pe role, unii aleargă, alții joacă badminton. Și mi-am adus aminte cum jucam și eu, acum vreo 10 ani…

Deci pot alerga în jurul stadionului! În plus și nevastă-mea poate merge pe bicicletă! Acu ne-a găsit făcutul sportului, când se face frig p-afară. Așa frig încât eu am răcit cobză. Nici cu juma de litru de palincă nu mi-a trecut. Deci d-aici și expresia “beat muci“…
egg
Așa că altă soluție ar fi mâncarea de regim. Însă e scumpă aia. Numa friptane la grătar nu merge… Dar am soluția la îndemână. OUĂLE DE PREPELIȚĂ!
Nu râdeți. Sunt mare consumator de ouă. O dată la 2-3 zile îmi trântesc o omletă de 3 ouă, cu ceapă, salam, brânză. O amestecătură de mănânc până la râgâială. Nu e bine cu atâtea ouă! Mai ales că le aleg pe alea ale mai mari. Ori de găină, ori de gâscă. De ajuns!
Am de unde să le iau. Numai la Prepelitu` găsesc pret oua de prepelita foarte accesibil. Și-an afară de asta, mai îmi dă omul și niște cure de slăbire cu ouă de prepeliță.
Adică nu m-apuc să-mi fac omletă cu ele, că nu rezolv nimic.
E vorba câte și cum să le mănânci. Na, numa să nu-mi spună că trebuie să mestec cojile și să beau conținutul! Sau mai știu eu ce leacuri d-astea indiano-băbești…

Și hai să vă spun ce-i marea minune cu ouăle astea de prepeliță.

Știați că ouăle de prepeliță NU AU CONTRAINDICAȚII?
Bolnavilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau care au făcut chimioterapie, li se recomandă ouăle de prepeliţă, deoarece grăbesc recuperarea.
Curele cu ouă de prepeliţă reglează aciditatea gastrică. Inclusiv la persoanele supraponderale (Spanacul aici de față), oul de prepeliță este benefic, eliminând încet din colesterolul depus.

Luând gram per gram, adunând toate vitaminele, comparativ cu oul de găină, cel de prepeliță are cu 650 % mai multe elemente nutritive, adică are de cam 5,5 ori mai multe elemente nutritive! Adică bio d-ăla adevărat. (sursa)

Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.