Odată cu înaintarea în vârstă copilul încearcă să își impună personalitatea. Domeniul în care dorește să obțină autoritatea este de cele mai multe ori domeniul vestimentar. Începe să își formeze anumite preferințe, care de cele mai multe ori nu sunt pe gustul părinților. Influențat de colegii de școală, de tendințele din modă și de anturaj, copilul devine atras de hainele scumpe, scurte sau mult prea sclipitoare. Deseori tema îmbrăcatului pentru școală devine un subiect de ceartă.
Dacă tema de ceartă este aceea a dorinței de a purta haine de firmă, scumpe înseamnă că prichidelul se lasă influențat de vestimentația colegilor de clasă, de hainele pe care le vede la copii pe stradă sau de ceea ce vede la televizor. Pentru a evita următoarele discuții explică-i că pentru a se remarca poate purta ceva original și creativ, iar pentru asta nu trebuie să copie ținuta colegilor. Frumusețea constă și în felul în care asortezi hainele, nu doar în prețul lor.
Dacă dimpotrivă subiectul certurilor constă în ideea că cel mic nu dorește să poarte decât aceleași haine, atunci alternativa este aceea de a îi explica micuțului că hainele purtate o zi trebuie spălate. Impune-i obiceiul igienei care te va feri și mai târziu de probleme. O altă metodă este aceea de a îl iniția în secretele modei și în multiplele posibilități prin care își poate pune în evidență personalitatea.
Ce hainute va recomand eu: geci copii si haine copii