01/03/2024

Poate ca doresti o sedinta foto individuala, una alaturi de prietenele cele mai bune, alaturi de familie sau ai nevoie de un fotograf pentru nunta. Indiferent de motiv intotdeauna trebuie sa ai in vedere o serie de aspecte vizavi de alegerea specialistului. Si pentru ca la ora actuala sunt atat de multi cei care isi ofera serviciile, ai nevoie sa gasesti pe cineva de incredere, care iti ofera servicii profesionale.

Vei plati o suma de bani, ce sigur doresti a se dovedi o investitie. Ca sa fie asa, vei recunoaste deci fotograful dupa cateva calitati ce le va stapani. Ai in vedere insa ca o echipa de 2 este intotdeauna mai potrivita pentru ca cei doi vor contribui in realizarea unor cadre deosebite.

La ce sa fii atent cand alegi fotograful?

Experienta – inainte de toate te intereseaza mai ales acest aspect. Gandeste-te ca sunt o sumedenie de detalii pe care echipa le descopera treptat. Cand alegi una cu experienta deja stii ca este in tema legat cu tot ce presupune o pregatire corespunzatoare pentru cadre perfecte.

Disponibilitatea – in cazul in care ai planuit sa realizezi sedinta foto intr-o zi speciala pentru tine, dar mai ales daca este vorba despre nunta, asigura-te ca transmiti corect data dorita. Intreaba echipa de fotografi daca te pot onora cu prezenta lor in perioada dorita de tine, dar si daca iti pot oferi contract in acest sens, ca sa ai totul asigurat. Este modul in care opereaza si echipa Jadoris, din Sibiu, de fiecare data cand i se solicita serviciile incheie astfel de intelegeri, ca drept dovada ca vor fi prezenti in data dorita.

Complexitatea serviciilor – desigur ca fotografiile vor fi reusite nu doar daca echipa este experta, dar si daca solicitantii vor sti exact ce doresc. Spre exemplu, depinde de decor, de lumina si alte astfel de detalii daca fotografiile vor fi reusite. Aceste aspecte trebuie aduse la cunostinta fotografului pentru a se pregati corespunzator. Echipa Jadoris se va pregati, dupa caz, cu instrumentele si accesoriile necesare pentru ca fotografiile sa fie reusite. De altfel si experienta lor va contribui in acest sens.

Posibilitatea de deplasare – in cazul in care ai gasit o echipa care iti place foarte mult si despre care ai auzit numai de bine, neaparat trebuie sa intrebi legat de disponibilitatea de a se deplasa intr-un oras sau intr-o tara straina pentru a realiza sedinta foto. Asadar, asigura-te ca adresezi intrebarile potrivite pentru a primi raspunsurile de care ai nevoie. Vei sti daca ai gasit ce cautai sau inca mai e necesar sa cauti.

Nu in cele din urma, atunci cand cauti un fotograf Sibiu sau orice alt oras din tara, informeaza-te legat de preturile pe care le practica. Este un detaliu foarte important, avand in vedere ca astfel de servicii nu sunt dintre cele mai ieftine. Unii fotografi sunt atat in buni in ceea ce fac incat si costurile sunt pe masura muncii lor. Justificabil, oricum. Dar asigura-te ca faci alegerea inspirata.

1 thought on “Cum alegi un fotograf potrivit?

  1. Cel mai bun fotograf e prietenul meu :)))) ma intorc cu zeci de poze minunate dupa fiecare city break pe care il facem, si facem multe! As putea chiar sa creez un blog la cate poze am.. si vizitam treptat toata Romania! Ne inspiram de pe https://www.romanian-journeys.com/ ,un site minunat cu destinatii turistice si locuri de vizitat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.