22/07/2024

Nu mai ştiu dacă v-am spus că medicul care m-a ajutat să mă las de fumat era un doctor homeopat în vârstă, care, din câte am auzit, s-ar fi vindecat singur de cancer. Mai întâi m-a invitat să răspund unui chestionar care cuprindea întrebări pe care le-am găsit a fi fără relevanţă pentru un doctor. Mai târziu am înţeles că fiecare dintre noi trebuie să fim trataţi individual. Am citit ce am găsit despre homeopatie, formaţia de ziarist ajutându-mă în acest sens. Astăzi veţi vedea cum am reuşit să mă las de fumat, sub îndrumarea unui medic homeopat.

Interesant mi s-a părut faptul că am am fost îndrumat către homeopatie de o verişoară de-a mea care este doctoriţă. Ţin minte că odată era răcită şi i-am spus în glumă că ar trebui să se ducă la un medic bun, ca s-o trateze şi care îi va recomanda nişte pastile. Foarte serioasă, ea mi-a răspuns că în astfel de cazuri nu ia niciodată pastile. M-a mirat să aud asta din partea unui medic şi ea mi-a spus că încearcă pe cât posibil să evite medicamentele de sinteză, preferând remediile naturale.

Am discutat mai mult problema asta, mi-a spus câte ceva despre sistemul imunitar care ar trebui să-şi facă treaba şi, într-o doară, am întrebat-o ce să fac ca să mă las de fumat. Mi-a dat numărul de telefon al unui medic homeopat din Bucureşti, pe care mi l-a recomandat cu căldură. A doua zi i-am telefonat homeopatului, am fost programat pentru o consultaţie şi acesta a fost primul pas important pe care l-am făcut în încercarea mea de a mă lăsa de fumat.

Sigur, încercasem toate tertipurile de care auzisem, tăiasem ţigările în două, ca să fumez mai puţin, mi-am cumpărat plasturi cu nicotină şi alte metode, dar nimic nu mă ajuta, iar soţia mea constata doar că n-am îndeajuns de multă voinţă de a mă lăsa de fumat. După prima vizită la homeopat, acesta mi-a trecut răspunsurile la întrebările ciudate pe care mi le pusese şi, după câteva zile, am revenit pentru a-mi da tratamentul.

A trebuit să iau nişte pastiluţe mici, mici, parcă erau fărâme de boabe de orez. Sincer, le-am privit cu neîncredere. Ce puteau face flecuşteţele acelea? Ei bine, după mai puţin de o lună, am simţit că nu-mi mai puteam aprinde o ţigară. Mi se făcea silă. Uite aşa, m-am lăsat de fumat.

Bineînţeles, am fost tentat de multe ori să mă reapuc de fumat, cu diverse ocazii, dar niciodată n-am făcut-o. Nu ştiu dacă un homeopat bun îl poate ajuta şi pe alt fumător să renunţe la ţigări şi nici nu ştiu dacă acelaşi homeopat care m-a tratat pe mine m-ar fi putut vindeca şi de alte afecţiuni. Însă ştiu că homeopatia are o vechime de peste 200 de ani şi este o medicină holistică.

În concluzie, aş spune că medicina naturista aduce numai beneficii, iar tratamentul homeopatic presupune abordarea pacientului ca un întreg şi găsirea unor legături subtile între diversele probleme cu care acesta se confruntă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.