01/03/2024

Domeniul de videochat, cunoscut şi sub numele de adult online entertainment sau webcamming, a luat naştere în urmă cu peste 20 de ani, din nevoia oamenilor de a interacţiona cu alţii, de a ne face prieteni, de a ne satisface unele curiozităţi şi nevoi, de a face cunoscută apartenenţa la o comunitate fără limite geografice (world wide web). Se ştie cum poţi deveni model. Personal mă interesează cum să deschid un studio videochat.

Activitatea de model videochat se poate defini ca o interacţiune virtuală mai mult sau mai putin erotică între un model, de obicei femeie, şi un client, îndeobşte bărbat, în cadrul unei şedinţe private. Aceasta poate avea multe forme, de la discuţii amicale, la confesiuni, de la un simplu dans, la adevărate show-uri erotice.
Jobul de adult online entertainer sau model videochat în sine e foarte serios şi pentru a obţine venituri mari este nevoie de implicare, dorinţă de reuşită şi rezistenţă la stres. Este un job care necesită atenţie la detalii, abilităţi de socializare şi o imagine plăcută, îngrijită. Cel puţin aşa se afirmă pe paginile de prezentare a studiourilor de videochat. Pe site-ul studioului Manequeen puteţi găsi multe amănunte de acest gen.

Dacă e tratat cu profesionalism, acest job aduce foarte multe beneficii (în afara celor financiare, care se subînţeleg): îmbunătăţirea calităţii vieţii, îmbunătăţirea imaginii personale, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, de a „citi” oamenii şi de exprimare mai ales non-verbală, îmbunătăţirea culturii generale, având în vedere că discuţiile sunt nelimitate şi cu persoane de pe tot globul etc.
Secretul tuturor modelelor este puterea de a-și păstra cât mai mult timp posibil hainele pe ele. Ceea ce nici nu e foarte greu, oricât de incredibil ar părea. Cei mai mulți clienţi sunt bărbaţi rămaşi singuri (eventual divorţaţi) care caută compania cuiva căruia să-i spună oful. Modeling-ul de acest tip e aproape la fel ca un job în vânzări.
Ca model, strategia e cam aceeaşi: pui cât mai multe întrebări despre clienţi, te arăţi foarte interesată de ceea ce îţi spun aceştia, apoi le câştigi încrederea şi, adesea, iubirea, cel puţin până când li se termină banii. În cele din urmă, s-ar putea să-ţi ceară să te dezbraci. Descrierea mi se pare cam cinică, dar aşa am găsit-o pe site-urile de specialitate.

Există vreo 2000 de studiouri în toată ţara care împânzesc internetul cu anunţuri de genul „salariu între 5000 şi 10.000 de dolari pe lună”. N-am găsit decât sfaturi date fetelor care vor să devină modele. Nimeni nu spune prea multe despre cei care conduc şi sunt beneficiarii a 25-75% din banii aduşi de modele prin prestaţia lor, adică ceea ce ar interesa, de obicei, un investitor.
Nicăieri nu se spune pe şleau dacă asta înseamnă mai mult sau mai puţin exploatare sexuală şi cât din această activitate este ceva legal şi cât e în zona gri, ce ai voie să faci şi ce nu. Sigur, n-ai voie să devii „peşte”, să transformi aceste modele în prostituate cu un anumit tarif. Asta-i limpede. Dar altceva?
Cât te costă intrumentarul, decorul, hainele, profesorul de limba engleză (da, e nevoie de el) etc.? Adică tot ceea ce însoţeşte şi face posibilă o astfel de activitate în condiţii foarte bune şi legale. Mă interesează totul din punctul de vedere al investitorului într-o astfel de afacere. Fiindcă asta este, o afacere, cei care investesc vor să scoată cât mai repede şi cât mai mult profit, nicidecum să le dea de lucru unor tinere fiindcă ei ar fi buni samariteni.

Ca investitor, îţi poţi închipui că astfel de studiouri trebuie deschise în oraşe mari, cu multă populaţie, eventual în centre universitare. Cel mai adesea, modelele vor fi studente, care trebuie să-şi plătească studiile, chiria, nenumăratele facturi, mâncarea şi hainele.
De cele mai multe ori e foarte greu de răspuns la întrebarea „Câţi bani o să fac în prima lună?”, şi ca model, şi ca investitor. Modelele trebuie să îndeplinească unele condiţii: nivelul limbii engleze să fie cât mai bun, să fie motivate, serioase, ambiţioase, să aibă personalitate şi un aspect fizic îngrijit. Industria de videochat s-a dezvoltat, iar competiţia este dură, iar clienţii au devenit foarte selctivi. Dar un investitor ce calităţi trebuie să aibă? Nimeni nu spune. Voi ce părere aveţi?

2 thoughts on “Cum deschid un studio videochat?

  1. Majoritatea se gandesc sa deshida un studio de videochat mai ales acum ca aceasta industrie a crescut foarte mult, insa nu toti reusesc sa aiba succes, depinde foarte mult de management.

  2. Cred ca avem deja multe studiouri de videochat, dar inseamna ca domeniul prospera si e loc de extindere. Din ce in ce mai multe fete aleg aceasta cariera si inteleg de ce, doar este cel mai bine platit job din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.