13/04/2024

Atunci cand detii o societate, cea mai buna cale pentru a pastra ordinea in aceasta, mai ales pe partea financiara este cu ajutorul unui contabil angajat sau cu atat mai bine a unei firme de contabilitate. Probabil stii deja ca este vorba de o sumedenie de rapoarte si fisiere, de aceea ai avea nevoie de cineva capabil sa tina evidenta veniturilor, care sa inregistreze cheltuielile, sa intocmeasca rapoartele necesare pentru contabilitatea externa, sa calculeze impozitele, dar si sa completeze chitante, sa elaboreze balantele de verificare etc. Daca esti constient de importanta realizarii tuturor acestora cu corectitudine, varianta angajarii unei firme de contabilitate devine cea mai potrivita.

Altfel spus, ai nevoie de garantia ca beneficiezi de ajutorul unor experti in domeniu, care cu asta se ocupa si iti garanteaza siguranta

datelor si a finantelor de care dispune societatea ta.

Cum alegi cea mai potrivita firma de contabilitate?

Indiferent de societate, ca este de tip SRL, SA, ONG sau ca esti PFA, legea fiscala te obliga sa detii servicii de contabilitate pentru toate cheltuielile si veniturile realizate. Cand acestea sunt prestate de o persoana cu experienta in domeniu, si necazurile vor sta la distanta. Nu vei avea nici o tangenta cu amenzile sau diversele cheltuieli inutile. De fiecare data cand intampini o dificultate poti avea parte si de sfaturi profesionale, daca angajezi o firma experta ca contabuc.ro, de exemplu.

Orice preferinte ai avea cu privire la aceasta categorie de servicii, asigura-te inainte de toate ca firma dispune de acreditare, ca este membru activ CECCAR. Informeaza-te cu privire la serviciile specifice ce sunt incluse in tariful pe care il vei plati. Trebuie sa stii exact ce indatoriri are firma contabila.

Poti solicita un portofoliu de clienti ai firmei respective daca vrei sa te lamuresti cu privire la experienta pe care o are, de profesionalismul cu care lucreaza. Desigur, trebuie sa ai in vedere si specificul firmei tale pentru a realiza o colaborare pe masura, dupa nevoile pe care le ai.

Alege cu grija firma de contabilitate pentru a nu te trezi ulterior cu surprize. In orice caz ai grija sa incluzi in clauze mentiunea cu privire la raspunderea pe care trebuie sa si-o asigure firma pe care o angajezi. Devine datoria contabililor de a tine pasul cu toate schimbarile ce tin de legislatie dar si de domeniul tehnologic. Ceea ce ai nevoie este o echipa de persoane calme, rabdatoare, integre. De asemenea, trebuie sa vezi si un bun sfatuitor in persoana care se ocupa de partea de contabilitate a afacerii tale.

Depunerea odata la un anumit interval de timp a declaratiilor fiscale, asumarea responsabilitatilor cu privire la tot ce tine de contabilitate, disponibilitatea si flexibilitatea sunt aspecte pe care trebuie sa le indeplineasca firma cu care alegi sa incepi o colaborare. Desigur, nu uita de partea de comunicare, importanta pentru tine. Trebuie sa stii ca cineva iti va oferi in orice timp informatiile de care ai nevoie cu privire la afacerea ta. Cauta sa obtii si un tarif acceptabil in schimbul serviciilor de care ai parte.

Recomandarea mea este ajutorul expertilor Contabuc, o societate cu experienta indelungata in domeniu ce iti pot oferi ajutorul de care ai nevoie in ceea ce priveste contabilitatea firmei tale si partea ce tine de finante. Intra pe contabuc.ro pentru a afla detalii complete cu privire la serviciile asigurate.

1 thought on “De ce ai nevoie de serviciile unei firme de contabilitate?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.