01/03/2024

Mă tot întreb de ce sunt americanii obsedați de Superman. Există jdemii de eroi, câțiva anti-eroi de toată stima, însă pe primul loc va rămâne veșnic acest Superman. Pare-se că-i mai tare decât Chuck Norris și Terminator la un loc. Văd că în cultura asiatică Superman o ia pe coajă de la SonGoku. Cei care au auziut măcar în treacăt de Dragon ball z, știu despre ce vorbesc. Și cum majoritatea celor care mă citesc sunt români, vor fi de acord că SonGoku e mai “de valoare” decât Superman.
Da, a fost Cristopher Reeves, a rupt ăla scena în rolul lui Clark Kent, însă a murit gagiul. Sinucidere asistată sau nu, gata.
– Și ce, dacă moare actorul, să moară și personajul?

Nu, nicidecum, însă, din ce-am văzut eu, lumea era prinsă în mrejele actorului. Și dacă actorul îl interpreta pe Superman, automat acest supererou cinematografic era ceva MARE. Împătimiții jocurilor online au acum șansa de-a se juca jocuri cu Superman. Ba chiar și eu am jucat câteva. Asta e partea bună la Superman, Batman și alți eroi din benzile desenate. Apar fel de fel de materiale promoționale. Gândiți-vă numai câte ghiozdănele cu Spiderman au fost acum 4-5 ani vândute. Zeci de milioane! Oricine voia să fie ca Spiderman. Ăla prinde la noi. Însă românii sunt mai puțin de 20 milioane. Americanii sunt vreo 300 de milioane, deci vor fi de 10 ori mai mulți împătimiți ai lui Superman decât împătimiții Omului Păianjen dion România.

Așptept cu nerăbdare să văd ce erou va vi împins de la spate de indusria cinematografică din America. Să fie Captain America? Să fie Hulk? Sau o crea Stan Lee un alt supererou, ceva de nemaivăzut, care, cu ajutorul unui film plin de efecte speciale și milioane de dolari băgați în producție, să rupă gura târgului atât de mult încât numai despre ăla să se vorbească vreo 10 ani de acum înainte?
Nu știu, așteptăm. Până atunci, ia să mai zbor eu nițel cu Superman ăsta, să vedem dacă prinde avionul…
superman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.