Românul este mare consumator de vacanțe, de timp liber. Orice, numai să nu muncească, ar zice gurile rele. Însă există și un sâmbure de adevăr aici. Pe vremuri (în perioada comunistă), fiecare salariat își permitea o vacanță grozavă, o dată pe an. Că se ducea la Mamaia, înainte ca aceasta să se umple de kitch și cocalari, că se ducea la munte (niciodată nu am fost la Lacur Roșu și tare aș vrea!), sau că se ducea la băi, însă vacanța era de neratat.
Eu mi-am dorit demult să pot ajunge în Hawaii. Plajă, soare, munți, flori și foarte multă verdeață. Evident, ceva asemănător putem găsi și mai aproape de noi, în Grecia, zice-se. Însă românii se tot duc în Grecia. Nu că aș vrea eu un loc unde nu dau de români, dar gândesc și eu ca și majoritatea celor din jurul meu:
– Plec în vacanță undeva departe, că e ocazie unică în viață.
Da, e mai greu să ajungi în Hawaii, că e fix în mijlocul oceanului, la 4000 de kilometri de civilizație, sau într-o destinație exotică, mai aproape de tine. Să zicem Croația. E aproape dar e o scumpete acolo, ceva de nedescris. Deci românul alege destinațiile în care e mai greu de ajuns, în pofida celor “aproape de casă”.
Și e păcat, sincer. Chiar mi-am pus în cap să strâng ban pe ban și să plec un weekend undeva. Cum toți prietenii mei au fost în Paris, am zis că de mine e ăla. Însă după ce s-a întâmplat acolo, numai chef de asta n-am. Germania, în Hanovra? Glumești, s-a dus și visul ăla. Eh, atunci undeva în țară, undeva unde e frumos și aș petrece în sânul naturii, să fiu tratat regește și fără să fiu la mii de kilometri de casă. Hai să vizitez… Bucovina. Așa mi-a venit mie. Pot petrece o vacanta de neuitat in Bucovina.
Ce mi se oferă?
“Pensiunea turistica Inima Bucovinei este situata intr-un cadru mirific, langa liziera padurii, pe un teren de 22.000 mp, la dispozitia turistilor. Este o constructie unde modernul se imbina perfect cu rusticul. Atmosfera calda face ca fiecare clipa petrecuta in Inima Bucovinei sa fie una de neuitat.
Fauna si flora bogata din imprejurimi ofera ochiului imagini care odata intiparite in minte, te face sa revi mereu in Inima Bucovinei.“
Adică ce poate fi mai frumos decât așa? În plus, ești servit la masă cu bucate făcute după rețete străvechi (deja bălesc după niște jambon afumat), pe care nu le mai găsești nicăieri în lume. Așa că, decât saă arunci vreo 4000 de euro pentru o distracție în america, oriunde ar fi, mai bine dai 400 de lei și te distrezi bine-merci, în inima Bucovinei!