03/03/2024

Azi am să vă povestesc despre experiența mea cu Advertoriale.eu.
În primul rând, o chestie care mi-a plăcut la ei este aceea că dau banii la timp. Niciodată n-au întârziat plata. Banii se livrează pe datele de 15 și 30 ale lunii.
Altă treabă extraordinară e aceea că nu-s taxat cu 16% din câștig. În altă părți se practică această tâmpenie fără margini.

În general sunt advertoriale simple, nu am văzut niciodată ceva foarte complicat, în care trebuia să laud mai știu eu ce firmă, apoi să-i pun vreo 5-6 linkuri în material. Un link pe cuvânt cheie și atât. Apoi, imaginație să ai!

Sunt acceptate doar blogurile care au peste un an vechime și au minim pagerank 1. Și evident, să nu fie bloguri create pentru a pune advertoriale pe bandă rulantă!

writing-writing-31275199-1500-1004În general sunt mulțumit de serviciile lor. Dar, este întotdeauna loc de mai bine. De exemplu, un blog cu pagerank 3 sau 4 nu prea se uită la articole plătite puțin. Așteptăm pe viitor și advertoriale de 10, 20 sau chiar 100 de euro.
Însă firmele nu-și dau seama de treaba asta. Ei dau 3-5 euro per advertorial, în speranța că vor scrie 10 bloguri cu 100 de unici acel articol. Adică 1000 de oameni văd linkul către ei. Din acei 1000 de oameni care văd un link, doar o treime intră pe el.
Din acei 33 de inși doar vreo 2 sunt interesați de serviciile oferite. Deci firma a dat 30-50 euro pentru ca 2 oameni să fie interesați. E foarte puțin.
Zic 1000 de unici. Însă blogurile cu 100 de unici au vreo 50 de unici din alte părți, restul alți bloggeri.

Mai bine s-ar da 30-50 euro pentru un blog de pagerank 3 sau 4, care are zilnic peste 1500 de unici. Și din propria mea experiență, mai mult de o treime dau click pe link. Bloggerii cu experiență, cu număr mare de unici știu cum să facă acel link atractiv pentru potențialii clienți.

Am văzut cazuri în care un client n-a fost mulțumit că-i pusesem linkul într-um material de 120 de cuvinte, plin de poze, cu text care n-avea nicio legătură cu linkul. Dacă vrei text care să-ți laude produsele, dă-i bani cum trebuie bloggerului. Clientul mi-a mulțumit când i-am arătat că acel material primea zilnic peste 300 de vizite, în 5 zile adunând cam 110 clickuri.
Până la urmă nu contează numărul de cuvinte și despre ce este textul. contează cum este de apreciat acel link. Știți cum face reclamă foarte bine plătită un A-lister?

Scrie doar “Recomand advertoriale.eu, sunt de treabă“. atât și nimic mai mult. Intră peste 3000 de inși pe linkul acela. Însă și prețul este pe măsură. Peste 200 de euro!

1 thought on “Despre advertoriale

  1. In articolul asta ai spus cateva lucruri gresite. Ca sa te corectez putin. Advertorialele se cumpara pentru SEO, nu pentru trafic. Clientii o sa vina mai tarziu, dupa ce site-ul promovat o sa apara bine in rezultatele motoarelor de cautare. Asta daca campania SEO efacuta de oameni pregatiti, nu de toti cei care se cred experti in SEO si fac greseli majore.
    Firmele au nevoie de clienti, nu de vizitatori. Clientii se obtin mult mai greu decat se obtin vizitatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.