01/03/2024

Într-o lume din ce în ce mai în lipsă de combustibil, vin din urmă, încet încet, cu mii de bețe puse-n roate, energiile ECO.
Una dintre cele mai răspândite și mai ieftine este energia solară. Din păcate puțin răspândită la noi…

Însă în alte țări, casele au acoperișurile pline de panouri solare pentru producerea apei calde menajere. Ba mint, mai nou am văzut și la noi, pe noile vile de la mare. au început și românii să folosească metode vechi de ani. Și asta nu poate decât să mă bucure. Că parcă-parcă începem să scoatem capul din comunismul în care încă trăim. nu intru-n dispute politice, vobeam de ceva mult mai frumos și folositor, anume Panouri solare incalzire.

Am văzut fel de fel de sisteme. Energia solară transformată în electricitate sau pentru a încălzi apa. Pe cuvânt că ar trebui să se facă așa ceva și la noi pe blocuri. Nu ne-ar mai costa atât întreținerea. Nu vă gândiți că iarna nu-i soare să încălzească apa, vorbesc de lunile din ce în ce mai multe de vară. Ce, numai iarna folosim apă caldă?

Dar deh, investiția costă bani. Și nu văd încă pe niciunul dornic să monteze așa sisteme mișto pe blocurile noastre tovărășești. Sperăm ca măcar copiii sau nepoții noștri să vadă acest vis împlinit.

Și vă las cu câteva poze sugestive despre acest sistem ingenios.
Solar_panels_on_house_roof_winter_view solar-panel-houses

solar-panels

sunpower_main1

tuburi-vidate-cu-heat-pipe

tumblr_kwvtq1KyWm1qamvu5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.