18/04/2024

Băi, atâta ipocrizie n-am văzut de când sunt eu pe lumea asta. Așa ne place să arătăm cu degetul și să criticăm pe alții, ceva de speriat.
Hai să vă povestesc eu despre acel experiment.

Acum câteva zile căutam pe youtube o melodie. Și din căutare în căutare am dat de un filmuleț cu nume meseriaș.

Stalin dansează pe Katiușa!

Am dat și eu să văd care era treaba. Firește că filmulețul nu îl arăta pe Stalin dansând. Dar am văzut un comentariu.
Iosif stalin: i never looked so good!

Cu poza lui Stalin pusă acolo și vreo 20 de like-uri la comentare.

Și-am pornit experimentul meu. Mi-am creat un cont nou, cu numele de Adolf Hitler, cu poză cu tot. Și-am băgat acolo și eu un comentariu.
– And where’s the dance?

Niciun răspuns. Însă am zis la o melodie rock “In my time we only had Wagner!”.

Băi, s-a apucat unul să mă înjure, că numele real nici măcar nu e Hitler, că-s un nenorocit și un distrus etc. Întrebarea mea este: De ce înjuri mă?
De ce huo Hitler și like Stalin? Zeci de like-uri.
hitler-stalin
Păi Hitler a fost un nenorocit a ucis milioane de oameni.
Bun, că Stalin a fost un mielușel, el ucigând personal cel puțin 5 persoane, în timp de Hitler niciunul. Poate în primul război mondial, căci a primit și medalii. Dar nu despre asta e vorba.
De ce Stalin e ok și Hitler nu?

De ce dacă acum ai tricou cu CCCP, secerea și ciocanul, Che Guevara e totul în regulă? Nu v-au ajuns anii de comunism? A era mai bine… Că aveai unde să dormi și unde să lucrii. Că acum ați fi pe străzi mă!

De ce te ia miliția pe sus dacă ai n tricou cu svastică? Și se uită lumea urât la tine, poate te mai și împușcă vreun nebun.
În schimb dacă ai tricou cu cruce întoarsă, pentagramă la gât, tricou cu secerea și ciocanul, totul e în regulă. Parcă era conform constituției să avem dreptul la opinie și apartenență politică.

De ce nu este valabilă asta și-n cazul tricoului cu svastică? De ce e mișto să avem nume gen satan, trusatan, realsatan666 la conturi, însă dacă e un Adolf Hitler, e imediat înjurat și i se aruncă pietre în cap?

Și acum veți spune: pentru că sub însemnele svasticii și din ordinul lui Hitler au murit milioane de oameni.
Câți oameni mă? Hai să-i punem în cârcă cele 50.000.000 de morți ale celui de-al doilea război mondial, bine? Cu toate că vreo 7 milioane au fost omorâți din ordinul lui Stalin, în gulaguri. La ăla nu era ca la nemți. Dacă ziceai NU la incorporarea în trupe pentru război, erai împușcat imediat.
A, plus cele 500.000 de ucrainieni uciși din ordinul lui Stalin. Nu-i nimic, punem în cârca lui Hitler și-a svasticii!

Păi atunci de ce suntm ipocriți?

În cele 8 cruciade se estimează că au fost peste 9 milioane de morți. Știți ce au făcut cruciații în prima Cruciadă? (PURTATĂ SUB SEMNUL CRUCII?)

Cruciada cavalerilor s-a deschis cu masacrarea evreilor din orașele de pe Rin, Köln și Mainz, anunțând prin aceasta caracterul sângeros și de jaf ce aveau să-l îmbrace expedițiile. În anul 1097 cavalerii au ajuns la Constantinopol, unde au încheiat o înțelegere cu Alexie Comnenul, prin care se angajau să recunoască suveranitatea împăratului în teritoriile cucerite de la turci. Cruciații au respins armata selgiucidă și au cucerit Niceea și Dorileea (mai-iulie 1097). Antiohia a rezistat opt luni, dar în cele din urmă a fost și ea ocupată (1098). Cruciații au trebuit să lupte cu musulmanii încă un an pentru a-și croi drum spre Ierusalim. Dar în anul 1099 Ierusalimul a căzut în mâinile lor.

Nu se poate! Genocid! De ce crucea nu e interzisă acum? De ce e venerată? Ce, n-au existat creștinări simple, fără 9 milioane de crime? Ba bine merci, au fost!
Atunci, de ce “HUO SVASTICA! HUO HITLER?”

Nu-i sunt simpatizant lui Hitler, orice ați crede voi. Asta chit că bunică-meu a fost nazist convins și mă saluta de fiecare dată cu Heil Hitler!
N-am nicio trebă, pe mine mă amuza. Dar restul? De ce nu râdeți bă?

De ce dăm likeuri la drăcușori comici și la Che Guevara?

16 thoughts on “Experiment incredibil

 1. Foarte interesant acest articol. Sincer, eu as purta svastica pe un tricou peste tot. Avem dreptul la libera exprimare a odrintelor noastre, cum spui si tu. Acum, pe langa faptul ca Stalin aplica pe frontul de Est al WW2 deviza “nici un pas inapoi sau mori”, ceea ce se intampla la propriu, daca erai trimis la lupta si nemti impingeau frontul inapoi, cand ajungeai inapoi erai impuscat de camarazii tai la ordinul generalilor. Whatever, sunt multe conspiratii in WW2 si multe controverse, insa Hitler a fost un om destept pana in 43 si a condus Germania cu o forta de fier. respect pentru omul acela si pentru ceea ce a facut. Daca nu era Hitler si armata lui de ingineri si oameni de stiinta, in momentul de fata eram cu minim 20 de ani in urma la capitolul tehnologie militara si evolutie.

  1. Să nu uităm că din ordinul lui ne plimbăm acum cu Wolkswagen!
   Asta ar fi doar una dintre punctele bune. Altul este că datorită rachetei V2 au ajuns americanii în spațiu, apoi le lună…

   1. Da. Asa este. V1 si V2 a fost cea mai mare descoperire la acele vremuri si pe langa asta motorul turboreactor. Motorul cu reactie!

 2. Cat despre atacurile din mediul online cand se aude de numele Adolf Hitler nu se datoreaza decat lipsei de informare si din cauza ca unii dintre noi suntem cam ingusti la mine pentru a ne documenta mai mult pe un anumit subiect dupa care sa putem deschide gura. Numele Hitler provoaca o oarecare frica in randul necunoscatorilor si implica comportamente similare.

 3. A facut si lucruri teribile, dar si marete!
  Atacurile, sunt din cauza propagandei, facute de oculta mondiala(primul si al doilea razboi mondial, au fost 2 meciuri de sah). Karl Mark, intemeietorul teoriei socialismului si lider al “mișcării muncitorești”, erau un evreu bogat, care nu avea nici o treaba cu munca.

  1. Ți-am modificat nițel comentariul. Nu vreau să instig la violență prin articolul ăsta. Pur și simplu era o întrebare zic eu pertinentă, de ce cu draci și stalini și comunism e bine, iar cu Hitler și svastică nu e bine.
   Îți dai seamma că-n India pot purta tricou cu svastică fără probleme? :))

 4. Eu gasesc, din pacate, un singur raspuns la intrebarea ta: invinsii trebuie sa fie vazuti ca personaje negative. E trist, dar sunt sigur ca si daca al doilea razboi mondial ar fi fost castigat de Hitler, acum am fi avut aceeasi reactie negativa la adresa lui Stalin. E o lume parsiva care tine cont doar de rezultate…”scopul scuza mijloacele”…
  Faza cu India e un pic diferita…acolo svastica nu e asociata nazismului 😉 initial si sigla de la Carlsberg era o svastica si in fabrica din Copenhaga e plin de ele 😀

 5. Cum am citit articolul tau, cum mi-am adus aminte de o faza petrecuta azi in timp ce stateam la coada la patiserie: Patiseria cu pricina avea o bordura, bordura pe care sedea linistit un awrolak…. Bun….din culise apare o babeta cu neste maturi de vanzare – hand made, pretenash – care l-a luat la goana pe aurolac! “Aaaaaaaaaaa ce stai ma aici?!?!?! Asta e locul meu, aici stau sa-mi vand maturile! Este bine ma acum? Ca pe vremea lu’ Ceausescu aveati de munca, aveati unde sta! Acu’ stati aici si cersiti!” Bai si zbiera baba, de s-a oprit aia de facea covrigii din treaba sa o asculte! Zbiara baba ce zbiara, pana ii zice una de tinea un copil in brate: “Da ce zbieri bre asa? Las’ ca nici mata nu vindeai maturi pe strada pe vremea lu’ Ceasca!” Mah si brusc se facu o liniste de putui sa-mi comand linistita un strudel cu mere….

  1. Loooooool, că dacă era încă gălăgie îți dădea cu ciuperci mă…
   Așa e, acu-i auzi urlând că era mai bine. Era pe de-o parte, pe de alta nu… Și din păcate din câte vedem, parcă ne aducem aminte numai de treburile bune din perioada comunistă…

 6. Bai istoria e scrisă de învingători daca câștiga axa ar fi fost interzis , oricum după război rușii si americani sau purtat cu germani ca si cu niste câini , si o spun sigur ca pe bunicul meu l-au mutilat pe umărul drept doar pentru un mic tatuaju nazist care a rămas oricum pe umăr , si știți ceva nu naziști sunt MONȘTRII ci AMERICANI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.