03/10/2023

La noi în România dacă ai avut neşansa să te lase maşina în drum ăla eşti. Că nu se opreşte nimeni să te ajute. Poate doar să îţi facă poze şi să te scuipe, fiind convins că nu-l poţi ajunge din urmă. Căci eşti cu maşina pe butuci, nu degeaba te-ai oprit ca tâmpitul în drum acolo, nu?

Rare sunt cazurile când se opreşte careva. Şi atunci trebuie să fii cu ohii în patru, căci dacă te ajută careva, sigur o să-ţi şutească şurubelniţa aia cu mâner albastru din portbagaj, parcă ştie cât de mult ţii la ea, căci cu aia te-ai ajutat atâta amar de vreme…
Şi na, după ce te ajută, să-ţi meargă maşina până la primul service (ca un făcut se strică la 10 metri de service, cel mai scump service posibil), îţi zice de la obraz:
– Bă fratili meu, te-am ajutat, că dacă nu eram eu acolo îmbătrâneai, dă şi mie fo’ 20j de lei, că am şi io familie, mama la spital, bunica pe moarte, copiii plânge etc.

Dacă te juri pe ce-ai mai scump că n-ai nu te lasă fără păgubaş de vreo 3-4 kile de benzină. Dar de la o vreme, totul e bine. Există telefoane mobile.

Şi ştii cum e, suni pe Gigel să te ajute, şi ăla vine după 3 ore rupt de beat şi bagă frica-n tine. Că e gravă treaba, că uite cum l-ai deranjat tu pe el duminica, că era şi el liber, dar na, te ajută, că e băiat bun. Orice ai face, tot tu eşti porcul şi măgarul. Că e vina ca că a crăpat maşina, că tu ai condus-o ca un bolovan şi a fărâmat-o. Tâmpitule. Ei, staţi cuminţi. Înainte să vă daţi pumni în cap, există ajutorul de care aveţi nevoie.

Ori chemați un specialist care vine și vă repară mașina, ori vă cumpărați singuri scule pentru mașină. Vine frumuşel un nene de treabă, te tractează frumuşel, şi te duce la service auto bun şi ieftin. Totul cu factură, fără prosteli de genul “dă bă şi mie!

Aşa că ce să vă zic, drum bun!
A, şi dacă plecaţi în concediu sau ceva, luaţi-mă şi pe mine, că io am fost băiet de comitet, uite vă ajutai cu oamenii ăştia, acu mergeţi fără griji, nu plecaţi de lângă mine, nerecunoscătorilor!

6 thoughts on “Fără ajutor?

    1. Numa că vezi pe cine şi cum ajuţi. Că nu ştii. Acu prin cap îmi trec stereotipurile alea din firme americane.
      Maşina de deţinuţi, pe un drum. Şi la marginea drumului era o maşină din care ieşeau aburi şi o gagică bună făcea semne să oprească. Şi ăia opreau şi erau împuşcaţi de vreo 2 indivizi de prin boscheţi, ca să-i elibereze pe pârnăiaşi.

  1. Eu unul mi-o carpesc singur daca se intampla ceva. Cand eram fecior la maica-mea din asta imi scoteam bani. Carpeam masini prin vecini. Adevarul ca in ultimii 10 ani nu am mai avut deloc belele cu masina.
    Altfel cand suntem in vacanta in Romania eu opresc. Si mereu s-a intamplat sa dam peste un nefericit ca mergem si noi prin tara. Nu cer nimic. Nevasta-mea insa se oftica ca pierd timpul si ma murdaresc. Da’ mie imi place prea tare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.