19/05/2024

– Îmi trebuie ursitoare!
Florin se uita la mine fără să înțeleagă ceva.
– Cum, ursitoare?
– Da, îmi trebuie, urgent!
– Pentru ce?
– Ca să termin revista!

Abia atunci se luminase. Trebuia să termin o revistă despre obiceiuri mai mult sau mai puțin normale la popoarele lumii.
De exemplu, într-un sat din India, copiii se aruncă de la 15 metri înălțime, de pe nuș ce templu budist. Jos sunt oameni să prindă copilul, însă actul în sine este îngrozitor. Legenda spune că niciun copil n-a fost rănit vreodată, iar cei ce trec prin acest ritual vor fi pururea fericiți, lipsiți de griji și de boli. Așa o fi…
Altă chestie aiurea despre copii era într-un oraș din Spania. Acolo niște bebeluși sunt întinși pe stradă, iar un om, îmbrăcat într-o variantă comică a satanei (adică c-o mască și un costum galben!) sare peste copii. În același timp, un individ bate în niște tobe o melodie macabră. Ferească sfântul! Se spune că acei copii vor fi ocoliți de rele toată viața. Cică nu s-a întâmplat vreodată ca săltărețul să aterizeze pe vreun copil!
Mă întreb dacă vreun gagiu d-ăsta o fi participat la Olimpiade, la săritura în lungime…

Cică în Danemarca, dacă pe 1 ianuarie găsești farfurii sparte la ușa ta, înseamnă că prietenii îți urează toate cele bune. Deci, cu cât mai multe vase sparte, cu atât mai mulți prieteni ai. Cât o câștiga un măturător la ei…

Și ajungem la România. Cu fel de fel de datini. Cele de nuntă, de deces și de naștere. Și-am ajuns la ursitoare. Și i-am cerut lui Florin poze cu ursitoare. Îmi spusese mai demult că avea el câteva, desenate de o colaboratoare. După vreo jumătate de oră de căutări pe hard, mi-a zis să caut pe net, ca să nu mai pierdem vremea.
ursitoare-ursitoare-botez
Am căutat petreceri copii și-am găsit ursitoarele de care aveam nevoie, la Oakiclub.ro. Arată ca niște prințese. Deci, contrar datinii, ursitoarele nu-s niște băbuțe sfrijite, ci niște domnișoare drăguțe foc.

Acum mă întrec de mi-or fi urat mie ursitoarele mele?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.