26/02/2024

De multe ori am auzit că în viață trebuie să te ajuți singur. Și de fiecare dată ziceam că e greșit să crezi asta. Deoarece am fost învățat să vedem partea bună din oameni. Și așa am ajuns până acum, să cred că oamenii vor fi buni cu tine. Am procedat greșit. Dar pot spune că mi-am dat seama, într-un sfârșit de asta. Ca nu cumva când îmi va fi mult mai greu ca acum să mă aștept să vină să mă salveze/ ajute cineva. Nu te va ajuta nimeni.

Desigur, te poți încrede în Dumnezeu. Dar va trebui să te poți bizui pe tine. Nu să stai să-ți pice pară mălăiață în gura lui Nătăfleață. Nu se va întâmpla asta aproape niciodată. Și e greșit ca toată viața să stai cu pula-n sus, gândindu-te că o să-ți vină și ție norocul cândva. Poate îți va veni. Pe la 60 de ani. Și mori la 65 de atac de cord.
Și ce-ai rezolvat? Fix un căcat. Nu ai rezolvat nimic. Viața ta, ca și moartea, de altfel, au fost inutile.

Mai bine să îți iei în propriile mâini destinul. Și să îți faci viața cum vrei. Asta nu înseamnă să te omoci ca o vită proastă. Viața trebuie trăită. Da, oricât de căcat ar fi ea, trebuie trăită. Păi ce, mori acum când mîine poimâine poți face ceva folositor? Gândește-te că va fi ceva folositor ție, nu neapărat omenirii. Pierzi tu șansa de-a da la muie unei gagici bune? Fă curat în casă. Aruncă lucrurile care-ți ocupă spațiul degeaba și te subjugă sentimental.

Da, e și un sfat pentru mine. Pentru că multă vreme am refuzat să fac câte ceva cu viața mea, cu gândul că, pe viitor ce bine îmi va fi, că doar sunt băiat bun și lumea va vedea asta. Ei bine, lumea a văzut că sunt băiat bun și-a profitat cât de mult a putut. Și așa au avut foarte mulți de profitat și eu am ajuns la pământ. Fără ca măcar să-ți dea careva un telefon să te mai întrebe de sănătate, să te cheme la o bere sau ceva.

Viața în cuplu e oarecum diferită. Dar nu cu mult. Nu înseamnă să nu ai încredere deloc în partener. Dar fă așa fel încât TU ÎNSUȚI să faci cât se poate de mult. Să te ajuți pe tine, să-l ajuți pe celălalt. Abia aboi să vezi dacă și celălalt te va ajuta. Dar nu sta să te aștepți ca celălalt să sară să te ajute, fără să-i pese de propria persoană. Dar va trebui să te ajuți prima oară pe tine. Să-ți fie ție bine.

De exemplu, dacî nu ți-e bine, pici în depresie. Cazul meu, dacă țineți neapărat să aflați. Și nu mai faci nimic în casă sau în viață. Că “dacă nevastă-mea nu trage, eu de ce să mai trag?“. E greșit. Așa depresia te va apăsa din ce în ce mai mult. Și pe tine și pe persoana iubită. Și veți ajunge la despărțire, că “nu vă mai înțelegeți unul pe altul“, sau la chestii mai nasoale.

Așa că hai să-ți fie ție bine prima dată. Și dacă ție ți-e bine, îi va fi bine și celui/ celei de lângă tine. Dacă ești tot timpul zâmbitor, cu glumele la tine, cel/ cea cu care împarți patul conjugal nu va mai avea așa multe motive să cadă-n depresie. Încearcă să fii bărbatul sigma, nu aștepta plâns cu pula blegită că, odată, cândva, vei deveni un Alfa.

Voi reveni cu alte articole pe tema asta, cât de curând.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.