13/04/2024

Aflați în perioada de creștere când oasele și forma corpului se modifică constant, copiii trebuie să poarte încălțămintea potrivită. Acesta trebuie aleasă astfel încât să nu deformeze forma piciorului, să nu îngreuneze mersul și să nu afecteze coloana vertebrală.

            O regulă importantă este aceea de a căuta papucii care să corespundă cerințelor anatomo-fiziologice ale organismului copilului. Lungimea tălpii încălțămintei trebuie să fie ceva mai mare decât lungimea piciorului. Diferența trebuie să fie de aproximativ un centimetru, baza acestei alegeri este mărimea creșterii naturale a piciorului și lungirea piciorului sub greutatea corpului în timpul mersului. Dacă încălțămintea este prea strâmtă atunci degetele se vor încovoia și vor face ca în timp să se modifice și forma piciorului.

            Nu mizați pe încălțămintea mult prea joasă, acesta va duce la apariția piciorului plat. Alegeți papuci care să aibă un toc, acesta apără talpa piciorului de lovituri. Există standarde în mărimea tocului, 5-10 mm pentru copiii între 1 și 7 ani, nu mai mult de 20 mm pentru copiii de 8-12 ani și până la 30-40 de mm pentu copiii între 13-17 ani.

            Încălțămintea pentru copii trebuie să fie dotată cu fixații, șireturi, curelușe sau fermoare, sigure și comode acestea ușurează mersul și nu obosesc mușchii.

 RECOMANDARE: haine copii si bluze copii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.