25/04/2024

In ultimii zeci de ani, stiinta a cunoscut o evolutie cu adevarat remarcabila, iar acest lucru este vizibil prin intermediul cercetarilor amanuntite pe care oamenii de stiinta le realizeaza in laboratoare. Evident, domeniul medical este cel cercetat cu precadere, dar nu putem omite nici cel al chimiei sau biologiei.

Daca in trecut nu existau atatea instrumente care sa vina in ajutorul cercetatorilor sa determine informatii importante pentru umanitate, in prezent acestia isi pot dota laboratoarele cu instrumente si aparatura moderna, avansata si precisa.

Laboratoarele sunt spatii complexe, care trebuie sa fie dotate cu echipamente specifice, achizitionate de la furnizori de incredere. Cei ce activeaza in domeniu deja cunosc numele Amex-Lab, furnizor de renume la nivelul tarii, insa care s-a remarcat si in afara granitelor tarii. Aici gasim aparaturi complexe, consumabile de care laboratoarele de testare si cercetare au mare nevoie.  Accesand site-ul oficial amex-lab.ro vom putea consulta intreaga gama de oferte pe care cei de aici o pun la dispozitie.

Sticlaria de laborator- nelipsita unui cercetator

Functionarea optima a unui laborator de cercetare nu poate fi completa fara sticlaria specifica, care este necesar sa fie certificata si din materiale calitative. Atunci cand pronuntam cuvantul sticlarie, mintea ne zboara instantaneu la renumitele pahare Berzelius sau la eprubete, insa acestea sunt doar cateva exemple.

In acest sens, ca sa ramanem la exemplul paharelor Berzelius, acestea sunt recipiente utilizate frecvent pentru prepararea substantelor de diferite tipuri, ce trebuie sa fie rezistente si realizate dupa tehnici avansate. O sticlarie de laborator chimie este recunoscuta ca fiind calitativa daca este conforma cu standarde, le in vigoare, precum si daca este special destinata utilizarii sale in laboratoarele de specialitate. La Amex-Lab gasim o intreaga gama de astfel de articole de la producatori de renume mondial, precum ISOLAB, Marienfeld sau Novarli, dar acestea sunt doar cateva exemple demonstrative.

De asemenea, in laborator mai este nevoie si de eprubete, ce sunt necesare pentru experimente ce presupun cantitati mici de substante. De regula, acestea sunt pastrate in suporturi speciale, realizate din materiale precum inox sau polipropilena.

Nu putem sa nu amintim de baloanele din sticla care sunt necesare pentru buna desfasurare a cercetarilor din laborator. Acestea pot fi cu fund plat sau rotund, cu gatul lung sau scurt, de forma de mar sau para. Fiecare dintre formele specificate au o intrebuintare proprie in cadrul laboratorului. De exemplu, baloanele cu fund rotund se folosesc, de regula, pentru incalzirea si distilarea solutiilor.

Alte recipiente pe care le putem folosi in laborator sunt palniile din sticla. Acestea au rolul de a ajuta traversarea unei solutii dintr-un recipient mai mare intr-unul mai mic, dar are si rolul de suport pentru hartia de filtru, in operatia de filtrare.

Amex-Lab furnizeaza un stoc impresionant de produse

Persoanele ce lucreaza in acest domeniu stiu deja ca dotarea unui laborator nu este ceva usor de realizat, in sensul ca intervine birocratia si sunt necesare tot felul de aprobari. De obicei, bugetul alocat este unul fix, verificat temeinic, iar pana se obtine aprobarea pentru furnizori poate trece mult timp. Insa, acum se pot comanda toate articolele dintr-un singur loc, simplificand toata procedura.

Avand un stoc cu adevarat impresionant, Amex-Lab asigura diversitate si este de folos celor care au de echipat un laborator de cercetare sau testare. Cercetarea din laborator are nevoie de precizie, de aparatura moderna, de ultima generatie, iar Amex-Lab este furnizorul care indeplineste toate aceste criterii.

Datele pe care le furnizeaza cercetatorii au o mare importanta pentru stiinta, de aceea calitatea trebuie sa primeze in acest domeniu.  Orice fel de produs, fie ca vorbim de microscop, distilator sau etuve trebuie sa fie in conformitate cu anumite standarde. Pentru a fi sigur ca produsele sunt conforme si calitative, pot fi efectuate achizitii sigure de pe site-ul www.amex-lab.ro.

Asadar, dotarea laboratorului este un proces important caruia trebuie sa ii acordam mare atentie daca dorim ca rezultatele inregistrate sa fie cat mai veridice. Pentru detalii suplimentare accesati pagina oficiala.

Contact:

comenzi@amex-lab.ro

Intrarea Titan, Nr. 10

sector 3, Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.