13/04/2024

Studii numeroase s-au realizat pentru a se demonstra beneficiile aduse organismului prin consumul de apa alcalina. O intrebare destul de frecvent intalnita in randul consumatorilor a fost cea referitoare la efectele pe care aceasta le are in echilibrul acizilor grasi din corp, dar si in mentinerea hidratarii. Are apa alte efecte asupra organismului? Va modifica obiceiuri din stilul de viata al celor ce o beau?

Ce efecte are apa alcalina asupra organismului in stiluri de viata diverse?

Asadar, in urma unui studiu cu 38 de subiecti, fiecare cu propriile obiceiuri ce vizeaza activitatea fizica, s-au urmarit efectele pe care apa alcalina le-a avut asupra corpului lor. S-a realizat impartirea acestora intr-un grup de control – cei care avea intre 21 si 25 de ani si faceau miscare in jur de 4 ore saptamanal, si in grupul de experiment – varste intre 20 si 24 ani, cu sub 4 ore de activitate fizica.

Potrivit sursei sacagiu.ro, studiul a decurs astfel: timp de 4 saptamani, cel dintai grup a consumat, pentru crearea de efect placebo, apa obisnuita. Celalalt grup a baut apa obisnuita in prima si ultima saptamana si apa alcalina in saptamana 2 si 3. S-au recoltat probe de sange din deget in tot acest timp, precum si mostre de urina, de 3 ori, in fiecare saptamana.

In concluzia experimentului, a reiesit ca grupul de control nu a sesizat nici un fel de modificari asupra organismului, iar cei din experiment au avut parte de schimbari in ceea ce priveste pH-ul sangelui si cel al urinei. Variatiile valorilor au fost de la 6.23 la 7.07, respectiv de la 7.52 la 7.69.

Pentru a intelege influenta pe care apa o are in hidratarea si echilibrarea functiilor organismului, a se nota ca toate aceste valori au revenit la starea lor initiala cand grupul de experiment a revenit la consumul apei obisnuite.

Iata deci care a fost concluzia studiului in cauza. S-a scos in evidenta faptul ca, a consuma apa alcalina este egal cu echilibrarea acizilor grasi din intregul organism, asta prin alcalinizarea sangelui si a urinei. De asemenea, s-a remarcat o hidratare insemnata a corpului, care insa a scazut odata cu trecerea la apa obisnuita.

Facand o comparatie intre cele doua grupe de subiecti, categoria celor ce au baut apa pentru efectul placebo nu a suferit nici o modificare in intervalul de timp mentionat la inceput. Iata, deci, ca prin consumarea regulata de apa alcalina fiecare dintre noi ar putea sa isi asigure echilibrul acizilor grasi din corp, acesta reprezentand in factor nutritional de mare importanta. Nici partea referitoare la hidratare nu este de omis. Desigur, sa nu uitam ce categorii de varste au fost incluse in studiu si asupra carora s-au remarcat aceste rezultate.

Apa alcalina reprezinta deci o solutie pentru echilibrarea organismului, pentru asigurarea unui mediu alcalin necesar pentru o sanatate optima. Asadar, inlocuirea celei obisnuite cu aceasta este o masura buna pentru imbunatatirea calitatii vietii, pe care oricare dintre noi o poate introduce in obiceiurile de zi cu zi. Pe sacagiu.ro se gasesc produse de calitate verificata, la preturi destul de ok.

1 thought on “Legatura dintre o hidratare adecvata si apa alcalina – cum se mentine echilibrul acizilor grasi?

  1. Apa alcalina este apa vie! Eu asa ii spun, ajuta mult organismul sa se alcalinizeze si deci sa fie mai sanatos. Sanatatea e tare importanta.. Sunt foarte pro tot ce e natural, trucurile babesti sunt cu fff eficiente, batranii nostrii stiau ce faceau! insa nu mereu am timpul si plantele necesare asa ca imi iau suplimente naturale de pe https://www.onlinefarmacia.ro . Fac periodic cate o cura de ceva, in functie de anotimp sau ce imi cere organismul 🙂 Voi cum procedati?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.