01/03/2024

După cum v-am mai spus, mă joc LOL în draci. Ba chiar la niște jocuri vs. computer am devenit legendar.
Ieri au făcut flăcăii un update nou. au băgat niște skinuri de helăuin. Însă Mariusică e foarte supărat pe ei.
Nici el, nici alții cu ceva computere mai vechi nu se mai pot juca. E o eroare foarte tâmpită și-i scoate din joc. Asta deoarece au sisteme AMD vechi.
Am zis că-i el tăntălău și nu știe să-și repare bugurile. M-am dus să văd eu despre ce e vorba.
Instalări, dezinstalări, curățat de regiștri, aplicat patchuri, instalat versiuni mai vechi de joc, n-a mers nimic.
– Băi, imposibil! Nu e mai tare ca mine un drag de bug! mi-am zis plin de nervi.

eroare

Am stat vreo 2 ore la Mariusică de m-am enervat minut de minut. Pe forumuri urlau copiii cu sisteme vechi tot așa, din minut în minut mai zicea unul “same problem here, any help yet?

Nu se poate face nimic. Bugul nu poate fi reparat de noi, userii. Așa că mai au de așteptat după un patch de-l vor publica ei. Nu se știe când, deoarece s-au trimis sute de mailuri și nimeni n-a primis vreun răspuns. Oficial sau nu.
Așa că m-am apucat să mă uit la niște computere second-hand pentru Mariusică.

Măcar un intel cu soket 775, un procesor mai acătării decât râșnița aia și terminam treaba.
Însă beleaua e alta. Că trebuie schimbat și RAM-ul! Deoarece el are DDR1, iar plăcile de bază mai noi de ce are el sunt pe DDR2. Ba ultimele pe DDR3 (Cât am urlat până am făcut rost de computerul meu actual…)

Am zis că sigur îl rezolv cu un sistem meseriaș. Știam de amicii de la IDmag, avusesem nevoie de niște cititoare coduri de bare mai demult și știam că au și sisteme industriale meseriașe. Așa că dacă e să-l ajut pe om, măcar să-i fac un sistem ca lumea.
Însă, socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg. Asta pentru că eu habar n-am de sisteme de calcul d-astea complexe. Și când am văzut acolo procesoare la 18.000 mii bucata, am zis că-i ceva în neregulă.
Păi Mariusică vrea să joace League of Legends, nu să-și proiecteze navă spațială intergalactică!

Acum tot caut. Placă de bază și procesor am găsi în 170 de lei. Însă ce ne facem cu ramul? Că el are acum 2 giga de RAM. Și tot vreo 2 îi trebuie și DDR2, dacă e să-și schimbe sistemul. Și ar cam fi musai, cu râșnița aia nu prea mai face ceva… Măcar placa video o are bună. 9600 GT, exact ca cea veche a mea. Una dintre cele mai bune plăci video inventate vreodată!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.