01/03/2024

Atunci cand trebuie sa investesti intr-un apartament, lucru ce de altfel se intampla o data in cele mai multe dintre cazuri in decursul unei vieti,  esti pus in situatia de a lua cea mai importanta decizie cu privire la partea economica. Este o etapa importanta, deci fiecare greseala costa scump. Cine nu isi doreste sa detina propria casa, in care sa se retraga ori de cate ori simte nevoia, pe care sa o amenajeze dupa bunul plac? Vorbim despre una dintre deciziile atat de importante pe care trebuie sa o luam, iar asta inseamna ca in nici un caz nu ar trebui grabit procesul legat de cumpararea unei proprietati. Si daca vei cumpara un apartament pe moment rentabil, ce faci apoi cand iti dai seama ca ai facut o greseala? Ca sa nu mai existe apoi, trebuie de la bun inceput sa faci cele mai

inspirate alegeri.

Iata cum iti poti cumpara casa de vis!

Inainte de toate, nu grabi nicidecum procesul. Este normal sa iti doresti sa te muti intr-un imobil nou cat mai repede, dar nu trebuie sa lasi aceasta dorinta sa te conduca. Pentru a evita frustrarile, documenteaza-te corespunzator in privinta pietei imobiliare pentru ca valoarea spatiului in care investesti sa nu se injumatateasca in anul urmator, asa cum s-a intamplat de atatea ori. Cumpara cand stii ca piata e stabila, dar numai dupa ce ai vazut numeroase proiecte, dupa ce stii ca ai posibilitatea financiara de a plati apartamentul si ai linistea ca faci intr-adevar ceea ce e mai bine.

Investeste intr-un apartament numai dupa ce ai gasit raspunsul potrivit la urmatoarele 3 intrebari:

Dispun de venitul necesar pentru o astfel de investitie? Daca in momentul de fata platesti o chirie, gandeste-te ca suma respectiva ar putea sa inlocuiasca rata unui imprumut – deci te poti descurca. Mai bine faci oricum un sacrificiu financiar in plus pentru a plati pentru spatiul tau decat sa arunci banii pe chirie. Daca alegi un apartament parte dintr-un proiect imobiliar ce iti aduce toate avantajele de care ai nevoie, asa cum este de altfel si Avantgarden3 din Brasov, iti convine sa faci investitia.

Am uneltele de finantare cele mai potrivite? Nu te avanta sa te imprumuti din banci pentru ca ai putea regreta mai tarziu. Acestea sunt companii private, deci tinta lor este sa obtina profit prin imprumuturile de bani pe care le fac, nu sa te ajute pe tine sa iti cumperi o casa. Opteaza in schimb pentru un program special creat in acest sens, asa cum este Prima Casa. Din cate am inteles, comisionul pe care trebuie sa il achiziti in cazul acestuia este de numai 5% in comparatie cu alte optiuni pe care le ai. In orice caz, incearca pe cat de mult posibil sa eviti costurile ascunse specifice bancilor.

Viata mea va fi imbunatatita in urma unei astfel de investitii? Ca sa nu fii dezamagit ulterior, asigura-te ca gasesti raspunsul la aceasta intrebare. Cel putin daca planul tau este sa cumperi un apartament vechi este bine sa te gandesti iar si iar. Oricine stie ca un apartament nou este o solutie mereu mai buna, mai ales ca iti ofera mai multe facilitati, conditii mai ridicate de trai – cu alte cuvinte o investitie care merita, cand alegi un dezvoltator imobiliar serios.

Am facut aceasta din urma mentiune pentru ca nu este suficient ca apartamentul sa fie nou. Atunci cand calitatea constructiei este mediocra, clar ca vor aparea diverse probleme in scurt timp dupa achizitie, probleme de genul instalatii defecte, izolatie precara, etc.

Mai bine iei masurile necesare inainte de a lua orice decizie, astfel ca urmatorii ani in care vei avea de platit pentru apartament sa stai linistit, cu gandul ca in sfarsit te bucuri de caminul propriu, de tot confortul de care ai nevoie. Nu uita de proiectul Avantgarden3 in cazul in care planuiesti sa te muti intr-un oras de munte ca Brasov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.