19/05/2024

O chestie nouă relativ e asta cu mailurile. Zic nouă, că-i doar de 20 de ani. Față de poșta care are sute de ani, ăștia 20 de ani sunt nimicuța… Zi de zi folosim mailurile. Și oră de oră primim fel de fel de mailuri. De la mailuri cu reclame la viagra, la mailuri cu scrisori nigeriene. Au evoluat ăștia de la scrisorile clasice pe care le găseam în cutia poștală, la scrisori în căsuță de e-mail. Bine că, de cele mai multe ori, ți se scuipă în folderul cu SPAM – nedorite, pe toate scrisorile idioate de care nu ai nevoie niciodată!

Totuși, nici până acum n-am fost în stare să învăț să configurez un Outlook express. Nu-mi iese neam, orice i-aș face. Apoi am aflat că nu merge, sau nu mergea mail de yahoo. Dumnezeu cu mila.

Văd că acum au apărut fel de fel de afaceri, cum ar fi astea cu email marketing. Adică niște flăcăi de treabă te ajută pe tine să dai newsletter marketing pentru clienți. Adică să le dai mailuri în care să-ți vinzi produsele, și să-ți promovezi marfa. Tot un fel de “Vând covrigi, 1 franc bucata“, dar pe internet!

Ce ți-e și cu internetul ăsta… Acum poți să faci de toate pe internet. De la fime, desene animate, cum să faci bombe, cum să-ți faci propria afacere de succes, să comanzi mâncare gătită, să vinzi, să cumperi. Poți face de toate. A, ba uite că e o chestie de nu o poți face pe net… Nu poți să te dai cu skateboardul! Efectiv n-ai cum. A, că poți să-ți comanzi, e partea a doua…

Neveste din Rusia sau China? Găsești cu duiumul. Însă nu-i nevoie să cauți, că acum vin ei la tine. Se numesc musulmani și ăia năvălesc împreună cu femeile lor. Numai că seara, înainte de culcare, s-o legi bine de pat, să nu te decapiteze sau să arunce casa-n aer. Sunt periculoase. Mă rog, revenim la mailuri.
Zilele trecute mă întreabă Costin de unde să-și ia o cutie poștală:
– La ce-ți trebuie mă? Ți-ai pierdut parola de la mail?
– Nu, dar trebuie să primesc o scrisoare!
– Și nu ai cutie poștală?
– Am, dar toate sunt sparte, că așa dobitoci există în blocul ăsta, până nu strică tot, nu se lasă.
– Bine mă, caută pe Internet, că e mare, cutie postala pret și vezi ce găsești.
– Și-am să iau una solidă, să n-o poată spargă nimeni!
– E, dacă nu găsești, deși m-aș înșela, îți dau carcasa de la fostul PC al tatălui meu. Un IBM de 15 kile… O minunăție să-ți cadă panoul lateral pe picior…

cutii_postale_rosii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.