18/04/2024

Fiind mici, ne temeam de aproape orice.
Ba chiar și de Monica.
Fata era de-o vârstă cu noi, însă avea fața plină de acnee.

Nu-i poți cere unui copil să se poarte frumos cu alt copil, care e urât. Căci noi așa o vedeam pe Monica. Urâtă.
Mai țineți minte când eram mici, să nu întoarcem capul după pitici? Că vezi, dragă Doamne, rămânem și noi pitici.
Adevărul e că un copil se uită urât la ceva ce nu înțelege. Unii se tem, alții se uită urât, alții pot fi chiar obraznici.

Așa și cu biata Monica.
Niciun copil nu se prea juca cu ea. Ajunsă pe la adolescență se dezvoltase frumos, dar tot avea fața plină de coșuri. Asta până într-o vacanță.
Două chestii ciudate s-au întâmplat în vacanța aia de vară. Andrei, cel mai scund copil din clasă crescuse vreo 20 cm. Cazuri extrem de rare, de altfel. Așa că acum era cel mai înalt din clasă.
A doua chestie ciudată era că nu mai era Monica în clasă cu noi. Ne strânsesem toți să vorbim, ce-am mai făcut în vacanță, ne măsuram cu Andrei… Nimeni nu vedea că aveam o colegă nouă, și că Monica lipsea.

A venit diriginta și-a strigat catalogul. Când a ajuns la Monica, a strigat-o. S-a ridicat fata cea nouă. Din bruneta Monica, cea plină de coșuri, s-a ridicat o roșcată superbă, cu pielea fină ca de bebeluș.

Clasa era uimită. Și diriginta, sincer să fiu, dar a trecut repede peste.
Ce se întâmplase? Sătulă de faptul că era marginalizată de copii, Monica se dusese cu părinții să facă niște tratamente faciale galati. Și a mers chestia, astfel încât Monica acum era schimbată enorm.
monica
În prima oră toate fetele și toți băieții se uitau la Monica. Fetele de invidie, iar băieții de admirație. Deoarece Monica acum arăta a ceva actriță.
În pauză toți ne strânsesem în jurul Monicăi. Ba chiar vreo 3 colegi i-au cerut prietenia imediat.
Fata i-a refuzat politicos pe toți. Pe o colegă care avea acum probleme cu acneea a ajutat-o, dându-iadresa de la tratamente acnee galati.

După două săptămâni se întâlnea deja cu un coleg. Ghiciți cu cine… Cu piticul-înaltul Andrei!
Eu am luat de am notat totul ca la carte ca un observator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.