01/03/2024

Prietenul meu, Cornel, m-a vizitat zilele trecute și, printre altele, am discutat și despre viitoarea lui carieră de om de afaceri. Se săturase de șefi și ordine contradictorii. Voia să fie propriul lui patron. Cel puțin așa, elimina pericolul de a-și pierde sericiul pentru te miri ce. Nu poți fi concediat, dacă ești propriul tău angajator! Am înțeles că se documentase temeinic și trebuia să să se perfecționeze, pentru a deveni antreprenor.

Pentru a se perfecționa, avea nevoie ca de aer de un trainer antreprenor foarte bun.După ce s-a interesat în stânga și-n dreapta, a înțeles că pe piață sunt foarte puțini antreprenori dispuși să-și dezvăluie tainele succesului lor în afaceri. Astfel a aflat că Andrei Ursachi era un tânăr antreprenor, care a avut succes încă de foarte timpuriu.

Deși avea doar 26 de ani, căpătase îndeajuns de multă experiență pentru a deveni un business angel. Cornel a simțit imediat că Andrei era

exact profesionistul de care avea nevoie. Erau apropiați ca număr de ani, deci bariera diferenței de vârstă nu exista. Ambii erau setoși de succes, dar Andrei devenise deja expert, fiindcă începuse de la vârsta de 14 ani, pe când Cornel abia acum învăța abc-ul meseriei de antreprenor. Ei bine, Andrei Ursachi era omul care îi va dezvălui formula succesului in afaceri.

– Da, băiete, când am făcut cunoștință cu Andrei, l-am simțit foarte apropiat și, în scurt timp, am devenit prieteni, având multe afinități comune. Sigur, eu sunt în postura prietenului interesat, dacă înțelegi cum vine asta. Totuși, din colaborarea noastră avem ambii de câștigat.

– Înțeleg, Cornele, Andrei e pentru tine un soi de discipol.

– Exact! Important e faptul că pot pune în aplicare toate sfaturile lui Andrei plasate pe blogul lui personal, fiindcă majoritatea articolelor sale sunt destinate viitorilor oameni de afaceri. Și el a întâmpinat greutățile cu care mă confrunt eu. Poate că, fără ele, nici n-ar fi devenit un trainer antreprenor atât de apreciat.

– Da, și având aproape aceeași vârstă, scrie pe înțelesul tău…

– Adevărul e că nu contează prea mult vârsta mea, ci doar să-mi doresc mult să-mi văd visul împlinit. Chiar și Andrei spune că „la un pas după eșec se află succesul”. Mulți abandonează, dacă lucrurile nu merg în direcția bună. Trebuie doar să-mi doresc să devin cel mai bun antreprenor și, bineînțeles, să învăț de la cel mai bun dintre cei buni.

– Mda, ești un privilegiat al soartei!

– Se prea poate, coane. Piața este instabilă, promovarea online a înlocuit-o pe cea offline, iar acum sunt nevoit să mă adaptez tot timpul la schimbări. Andrei știe toate aceste lucruri și încă multe altele în plus, pe care mi le va dezvălui în cursul colaborării noastre.

Cornel sorbi mulțumit din ceașca lui de cafea, începu să ronțăie un covrigel și reluă:

– De-a lungul anilor, Andrei a avut ocazia de a vedea destui antreprenori care au reușit în afaceri, dar și mulți care au eșuat. În general, cei care au reușit au fost cei care și-au pus foarte bine la punct numai cinci componente de business.

– Hm, numai cinci? Și care sunt alea, Corneluș?

– În primul rând, trebuie să fie nevoie de produsul meu. În al doilea rând, trebuie să am experiența și credibilitatea necesare pentru a mă avânta în afaceri. În al treilea rând, trebuie să dispun de acele resurse absolut necesare pentru a începe. În al patrulea rând, să am un număr de clienți fideli care să fie gata să-mi cumpere produsele. Și, nu în ultimul rând, să am un model de afacere care să rezoneze cu planul meu. Asta-i calea prin intermediul căreia voi reuși să fac bani.

– Aha! Și fără astea cinci elemente, n-o să faci…

– Foarte probabil, nu. Ba, mai curând, aș pierde suma investită. Cu cât sunt mai tari aceste componente, cu atât mai mare va fi și șansa mea de succes.

Cornel s-a ridicat cu aerul că spusese tot ce era de spus și acum ar fi urmat să treacă la fapte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.