In ultimii ani, atat in mass-media cat si in interviurile specialistilor in economie sau piata financiara, am auzit adesea despre prezenta unor criptomonede, care, desi sunt imateriale prezinta o valoare surprinzatoare. In aceste conditii, nu putini au fost cei care s-au orientat catre investitiile in Bitcoin, iar realitatea a demonstrat ca cei care s-au grabit si au facut acest lucru chiar la inceputul acestei decade, se bucura astazi de o crestere uriasa.
Cu toate astea, cele mai multe persoane cand aud despre Bitcoin sau criptomonede au tendinta de a fi usor sceptice. Acest lucru se datoreaza faptului ca prezinta mai multe caracteristici greu de inteles si totodata de acceptat in societate.
Desi pare ca ar oferi nesiguranta si o asumare serioasa de riscuri, aceste monede digitale au starnit mult interesul oamenilor obisnuiti, astfel ca s-au conturat numeroase intrebari cu privire la veridicitatea, modul in care a luat nastere, evolutia si aspecte ce tin de valoarea si pret Bitcoin.
- Ce este Bitcoin?
Fara a defini acest concept prin notiuni de specialitate, ma voi rezuma a explica ideea ca Bitcoin-ul reprezinta o moneda dezvoltata de oameni si afaceri de pe intreg mapamondul, pe computere, cu utilizarea unor programe ce rezolva probleme matematice. Din punct de vedere corporal, ea nu poate exista in varianta fizica deoarece se afla doar la nivel digital (virtual) si nu poate fi printata. Bitcoin este cel mai cunoscut in randul criptomonedelor, avand cea mai mare valoare si cea mai puternica crestere de pe piata. Intreaga retea ce o presupune aceasta moneda nu este controlata de catre nimeni si de catre nimic, ci doar de utilizatorii care o cumpara sau o vand.
- Cum poti folosi Bitcoin-ul?
La momentul actual, inca nu s-au dezvoltat prea multe variante de a utiliza aaceasta moneda. Reglementarile legale cu privire la acest aspect nu ofera informatii suficient de clare, motiv pentru care este mai dificil sa se poata realiza mai multe procedee de utilizare a criptomonedelor.
Am putea discuta despre patru posibilitati de a le folosi, respectiv, de a cumpara cu ele diverse bunuri si servicii in cadrul magazinelor care accepta acest fel de plata. Ii poti cumpara de la un Bitcoin exchange, in acest sen, fiind utile platformele specializate pe aceasta forma economica. Dupa cumparare, poti analiza piata si graficele pentru ca ulterior sa il poti vinde pentru un profit. De asemenea, poti castiga bitcoin in urma unor procese digitale pe internet, referitor la acestea exista tutoriale si informatii relevante pe mai multe platforme online.
- Sunt investitiile in Bitcoin o metoda sigura de imbogatire?
Raspunsul la aceasta intrebare este unul negativ deoarece o investitie in monedele digitale nu implica automat si o certitudine de imbogatire. Atentia si documentarea aprofundata sunt atributele esentiale care dicteaza un profit considerabil in urma unei asemenea alegeri. Statisticile privin evolutia Bitcoin-ului arata foarte clar ca acesta a surprins cresteri foarte mari, insa si perioade bruste de scadere, ceea ce inseamna ca este necesara o capacitate de analiza pentru a intelege sistemul de functionare a investitiilor in acest sistem.
Avantajele privind investitiile in Bitcoin sunt nenumarate, insa exista si pe cealalta parte anumite dezavantaje create de riscul la care te supui din cauza neatentiei. Este important sa nu te iei in totalitate dupa promovarea haotica pe care o au criptomonedele la ora actuala, ci dupa informatiile precise oferite de specialisti.
O întrebare bună ar fi – De unde putem afla când urmează să cadă sau să crească bitcoin-ul?