26/02/2024

Confortul casei il definim cu fiecare aspect in parte, tinand cont de o nota comparativa. Dupa ce trece testul practic, dupa ce se aplica o lectie, data urmatoare cand ai de ales un anumit lucru stii deja ce nu ti-ai mai dori. Mai apoi, conform experientelor pe care le ai, ajungi sa ti se insufle anumite preferinte.

Ca atunci cand mergi la hotel, esti complet surprins de nivelul de odihna si de cat de confortabila a fost experienta, desi nu ai dormit la tine acasa. Ei bine, toata lumea trece prin asta. Hotelierii stiu asta si mizeaza pe anumite secrete pentru ca cei care le trec pragul sa se odihneasca si sa nu resimta schimbarea de

pat si de confort si caldura a caminului.

Pentru categoria de draperii, afla ca exista si aici anumite aspecte surprinzatoare. Daca iti doresti sa ai parte acasa de draperii hotel, tine cont de anumite elemente:

  • Partea de estetica

O draperie trebuie sa se potriveasca din punct de vedere estetic cu restul camerei. Sau daca se merge pe ideea de contrast, trebuie sa fie intr-o concordanta cu un plan de acest gen. Nu se vor alege la intamplare. Mai cu seama pentru ca primul impact este cel legat de imaginea draperiei, este important sa i se acorde atentia cuvenita.

  • Cromatica

Din punct de vedere cromatic, cele mai populare draperii sunt cele care vin in nuante calde. Tonurile pamantii sunt usor de combinat cu alte elemente din jur, insa nu sunt si singurele. Daca ne referim la ceea ce tine de perdea, un voal usor transparent va permite si o luminozitate mai buna in camera. Daca ne referim la cele de noapte, culorile pot fi de orice fel, atat timp cat grosimea acestui material va bloca lumina de afara. Adica sa fie opace, suficient de groase cat sa nu se poata observa lumina stradala in interior.

  • Calitativ

Din punct de vedere calitativ, este mai mult decat necesar sa cantariti lucrurile foarte bine. Ieftin este un reper totalmente gresit, intrucat va aduce disconfort, nemultumire si nevoia de investitie se va repeta destul de repede in timp scurt. Asadar, sa ne gandim de cate ori pe zi se folosesc draperiile: le trageti dimineata pentru a avea lumina naturala, de alte cateva ori pentru a va proteja de aceasta, inclusiv seara cand sporiti gradul de intimitate al camerei.

Asadar, o draperie trebuie sa fie adaptata dupa nevoi. Cele opace ofera un grad de intimitate mai mare si sunt de preferat a se folosi in camerele de odihna. Cele semitransparente pot fi o optiune pentru camerele de zi sau spatii folosite mai ales pe timp de zi, birouri etc.

Daca ne referim la dimensiuni, cu siguranta ca ati observat la hoteluri: draperia are lungime pana in podea, insa nu o atinge. In unele cazuri, au un contur al caloriferului, pentru a nu bloca caldura emanata de acestea. Daca se alege un set complet de perdea si draperie, cele doua au nevoie de dimensiuni asemanatoare. Lungimea este aceeasi, in timp ce latimea se calculeaza in functie de spatiu, la care se adauga o cota de 2,2 m pentru perdeaua, pentru a zi incretita, si 1,8 la draperie. Avand in vedere toate aceste elemente, cu siguranta vei reusi sa aduci confortul unei camere de hotel chiar in locuinta proprie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.