18/04/2024

fireplaceÎntotdeauna mi-am dorit un șemineu în propria mea casă, dar problema mea cea mai mare este că locuiesc într-un apartament. Aici este imposibil să am un șemineu real, cu lemne, cu foc, cu toate cele. Să pot sta seara să ascult lemnele arzând, să mă relaxez cum numai în filme și pe la țară vezi.

Din fericire există o variantă și pentru mine, semineu electric. Acesta imită destul de bine șemineul real, uneori chiar mai bine, lemnele fiind întotdeauna acolo, în plină splendoare.
În ultima vreme au apărut din ce în ce mai multe modele, unele cu efect 3D, oferind o impresie ca totul este real, că lemnele sunt cu adevărat pe foc și ard, iar jarul nu lipsește nici el. Aceste forme, deși sunt false, par cât se poate de reale. Lemnul și jarul, din orice material ar fi el făcut, imită atât culoarea lemnului arzând, cât și sunetul său. Culoarea îi este dată de câteva leduri bine așezate care fie pâlpâie, fie stau aprinse continuu.

Acestea se găsesc în toate mărimile, ceea ce le face excelente pentru orice cameră. Se pot așeza în colțul camerei, pe lataral, oriunde. Eu am unul în partea opusă televizorului. Este atât de fascinant și plăcut vederii, încât de multe ori ignoram televizorul și stăteam cu privirea la el. Am fost nevoit să-l mut din apropierea televizorului pentru a nu mai fi distras.
Nu știu câți dintre voi sunt pasionați de splendoarea unui șemineu, însă mie îmi place foarte mult, poate prea mult. Sunt foarte bucuros pentru că am decis în final să achiziționez unul, după câțiva ani de așteptare în care fie nu m-am putut decide, fie ofertele au trecut în momentul în care am ajuns la magazin. Am fost dezamăgit de câteva ori, dar pentru că nu știam sigur cum va arăta în apartament, am fost dispus să mai aștept.

În cele din urmă îmi pare rău că am amânat, dar mă bucur că am prins unul dintre cele mai frumoase modele la ofertă și am avut suficienți bani la mine. Acesta este compus din șemineu, acea flacără cu lemne care pârâie și clipesc și o ramă împrejur, care-l face să arate superb. A fost destul de greu să mă decid ce culoare să iau, dar în cele din urmă am mers pe un maroniu care să se asorteze cu restul mobilei. Mi-aș fi dorit să iau modelul din lemn natural, însă diferența de preț m-a făcut să aleg palul. Deși arată la fel și știu că nu va face nicio diferență în timp, m-aș fi simțit mai bine știind că este lemn.

Nu este un regret prea mare. Camera arată schimbată, chiar și apartamentul, mai ales că se vede din hol, chiar de la intrare. Despre prețuri pot să spun că sunt în scădere, iar dacă vedeți un model care vă place și este la un preț atractiv, vă sugerez să nu mai stați pe gânduri. Cu o simplă cautare semineu electric pret, puteți urmări prețurile acestora și cum se modifică în timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.