Strategiile de marketing digital, un „must-have” pentru afacerea ta online

Marketingul, la fel ca si alte domenii de interes si de studiu, a inceput sa migreze usor dar sigur inspre componenta de online. Ceea ce a rezultat din combinarea marketingului cu componenta digitala se cheama, bineinteles, marketing digital. Se bazeaza, in mare parte parte, ca si fratele sau mai mare, pe aceleasi strategii si moduri de operare, dar trebuie sa tina cont si de componenta noua, orientata exclusiv spre mentinerea contactului neintrerupt cu cele mai noi aparitii tehnologice. Mediile digitale sunt intr-o continua schimbare, mai ales de la aparitia internetului pe dispozitivele mobile, care a adus cu sine o nevoie continua de optimizare pentru dispozitivele mobile.

Aceasta schimbare de paradigma data de aparitia internetului mobil, accesibil oriunde atat cat exista o conexiune wi-fi sau datele mobile sunt activate reprezinta o adevarata provocare pentru lansarea unei afaceri, dar si pentru cei care se ocupa de marketingul digital. Acestia trebuie sa fie conectati tot timpul la cele mai noi aparitii din domeniu. Nimic nu trebuie pierdut si, mai ales, sub nicio forma nu trebuie sa se rateze sansa de a putea fi exploatat pana ce nu se mai poate obtine nimic din acel canal de comunicare sau strategie nou aparuta.

Marketingul digital este  construit din trei componente, care sunt interconectate si fara de care succesul unei afaceri nu poate fi garantat. Aici privim din perspectiva unui om specializat in marketing, dar si din cea a unui antreprenor, care doreste tot ce se poate mai bun  pentru afacerea sa.

  1. SEO (Search Engine Optimization)

Mai pe scurt, optimizarea SEO, odata ce este implementata intr-un mod corect si eficient, te ajuta pe tine, ca antreprenor si proprietar de business online, sa ajungi in topul rezultatelor de pe prima pagina afisata de Google la cautari. Aceasta componenta a marketingului digital iti confera vizibilitate, audienta sporita si credibilitate, lucruri vitale in dezvoltarea unei afaceri de succes.

  1. PPC (Pay Per Click)

Sa spunem ca aveti un site si doriti sa il faceti mai vizibil, apeland la ajutorul altor bloggeri sau al altor site-uri, care au o vizibilitate ceva mai mare pe segmentul de public ales de dumneavoastra. Puteti plasa anumite link-uri cu poze, descrieri care fac trimitere la continutul site-ului dumneavoastra. Odata ce un potential client da click pe reclama, creste exponential sansa ca acesta sa devina fidel. Click-urile se platesc cu o anumita suma, care creste odata cu numarul de accesari. Cu cat sunt mai multe click-uri, cu atat advertiserii sunt mai bine platiti.

  1. Social Media

Bineinteles ca in toata nebunia asta legata de retelele de socializare, nu am putea sa neglijam acest aspect. Pe Social Media se castiga reputatii, dar se si fidelizeaza clientela. De asemenea, Social Media are mult de a face si cu conceptul de Branding, dar si de Personal Branding, care devin tot mai importante. S-a ajuns ca pana si imaginea personala sa fie transferata in digital.

Daca doriti sa apelati la o agentie de marketing digital si inca nu aveti idee ce v-ar putea ajuta ca afacerea dumneavoastra sa creasca frumos din punct de vedere profesional, E-Advertising va sta tot timpul la dispozitie, cu cele mai bune si mai profesionale sfaturi din domeniu, tinand totodata cont si de asteptarile dumneavoastra in ce priveste dezvoltarea armonioasa a afacerii online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.