24/09/2023

Așa cum ne așteptam cu toții, și în acest an, sezonul ploios a adus cu sine destule bătăi de cap: subsoluri umede, pivniţe inundate, fose cu mari probleme. Dar toate aceste situaţii au avut o rezolvare imediată, site-ul Shop Einstal punând în vânzare nu mai puțin de zece modele de pompe ape murdare cu tocător. Prețul lor este cel mai bun de pe piață, pornind de la numai 850 lei pentru pompe cu tocător GRX 750 W, debit=14 mc/h, h=11 metri și încheind cu 2850 lei pentru pompe cu tocator Zenit Grs 100 și Grs 100/2/g40h.

Într-un loc oarecare aflat sub nivelul străzii sau în care lipsește un sistem de canalizare cu curgere gravitațională, apa uzată poate fi urcată la nivelul canalizării cu o pompă cu tocător. Bineînțeles, odată cu evacuarea apei de la toaletă, se mai pot lega și mașina de spălat, dușul, bucătăria și sifonul de pardoseală.

O pompa cu tocator se foloseşte pentru vehicularea apei de canalizare încărcate cu particule solide cu debite relativ mici, dar care permit realizarea unor înălţimi de pompare mari. Se utilizează conducte cu diametre nominale reduse, cu toate că în domeniul apelor murdare sunt preferate diametre mai mari ale conductelor, dar acestea sunt și mai costisitoare.

O pompă obişnuită e utilizată pentru a transporta apă curată, însă una submersibilă ape murdare cu tocător se va folosi dacă apa vehiculată are impurităţi. Astfel, particulele mari sunt mărunțite bine de tocător, așa încât se pot elimina ușor.

Din construcție, astfel de pompe cu tocător au absorbţia dotată cu un mecanism de mărunţire prin forfecare. Tocătorul (maceratorul) este confecționat din fontă, oţel de scule, inox, wolfram şi unele aliaje rezistente, dar toate pot suferi deformări la contactul cu pietre, metale și alte corpuri de duritate mare. Sistemele de pompe cu tocător presupun cheltuieli de mentenanţă mici, fiindcă înfundările sunt mai rare.

Desigur, aceste pompe cu tocător se folosesc cel mai adesea în sectorul rezidenţial, în care există ape reziduale cu debite mici. Ele sunt amplasate în fose sau în rezervoare mici, care preiau apele de la WC, chiuvetă, duş etc., și le transportă, de obicei, spre o conductă municipală. Bineînțeles, pompele cu tocător se mai utilizează şi în domeniul comercial și industrial. Folosirea lor duce la micșorarea costurilor directe şi indirecte.

Așa cum am arătat, pe site-ul Shop Einstal există pompe cu tocător la cel mai convenabil raport calitate/preţ de pe piață. Ca să vă faceți o idee despre părerea clienților săi, vizitatorii acestui site au evaluat produsele comercializate aici cu nota medie de 5 din maxim 5. Produsele din acestă secțiune pot fi alese în funcție de mai multe criterii: putere motor, debit, diametru refulare, tensiune de alimentare, marcă și chiar preț.

Site-ul aparține S.C. Expert Instal Group SRL, o firmă privată cu capital integral românesc, având ca principal domeniu de activitate comercializarea en detail a produselor specifice instalațiior termice și sanitare. Companie oferă produse de înaltă calitate, profesionale, cu prețuri foarte mici.

Personalul calificat al magazinului online le propune clienților cele mai bune sugestii în alegerea produselor. Firma le oferă persoanelor fizice și juridice posibilitatea transportării mărfii cumpărate până la destinație, indiferent de cantitatea achiziționată de aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.