01/12/2023

Cursuri-de-dans-de-societate-300x157La cursurile unei școli de dans din București oricine poate simți bucuria de a trăi prin dansul care i se potrivește. Un coregraf profesionist lucrează împreună cu toți cursanții, pentru ca aceștia din urmă să descopere energia dansurilor latino, eleganța stilurilor standard, exotismul dansurilor orientale și frumusețea dansurilor populare românești. Aici putem începe o aventură în pași de dans.

La cursurile de dans latino și de societate te poți distra cu prietenii, să asculți muzică în ritmuri vibrante și să te relaxezi. La lecțiile de dans de la școala Joie de Vivre simți bucuria de a trăi dansând pe ritmurile tale preferate.

Dacă n-ai luat niciodată cursuri de dans sau încă nu știi sigur care este stilul care ți se potrivește cel mai bine, cursurile de dans latino și de societate sunt ideale pentru a-ți începe această aventură cu totul specială. De la ritmurile tropicale de salsa la elegantul vals vienez, de la tango-ul pasional la rock’n roll-ul jucăuș, vei avea ocazia să experimentezi și să te familiarizezi cu o mulțime de stiluri. În fiecare lună poți îmbina un dans latino cu unul standard, pentru a te familiariza cu cât mai multe stiluri de dans și vei avea ocazia să descoperi stilul care te atrage cel mai mult.

Vei începe cu stilurile pe care le poți dansa la orice petrecere: salsa și vals vienez, pentru ca apoi să continui cu alte două stiluri, tango și bachata. Iar dacă după primele luni îți descoperi pasiunea pentru dans, atunci poți trece la stiluri mai dificile, precum rock’n roll și charleston. La grupa de avansați te perfecționezi, înveți samba, quick step, cha cha, rumba sau paso doble și se realizează coregrafii pe melodiile tale preferate.

Stiluri de dans care se învață la cursurile de dans:

Începători – Dansuri latino: salsa, bachata, kizomba, twist și rock’n roll. Dansuri standard: tango, vals vienez, charleston și quickstep.

Avansați – Dansuri latino: cha cha, merengue, rumba, samba, paso doble, coregrafie. Dansuri standard: quick step, vals lent, slow fox, coregrafie.

Grupele sunt structurate în funcție de nivelul de pregătire pe care îl ai: începători sau avansați, fiecare grupă având două ședințe a câte 60 de minute pe săptămână. Înscrierea în grupe e permisă la începerea fiecărui stil nou de dans, evoluția de la un nivel de pregătire la altul făcându-se în momentul în care ai încheiat un ciclu complet (3-4 luni pentru grupa de începători).

Dacă nu te-ai căsătorit, n-ar trebui să ratezi șansa de învăța aici și valsul mirilor, care trebuie să fie un moment memorabil al nunții tale. Cu siguranță vei dori ca tu și perechea ta să vă surprindeți nuntașii cu o coregrafie specială, care să-i impresioneze. Sunt multe școli de dans în București, pe care le poți accesa pe net, dar te sfătuiesc să cauți site-ul www.jdvdance.ro. Școala de dans Joie de Vivre pune la dispoziția cursanților săli de dans elegante și instructori cu experiență.

Foarte probabil, 6 ședințe particulare vor fi suficiente pentru a te deprinde cu pașii de bază ai stilului ales și de a dansa cu naturalețe o coregrafie nu foarte complicată. Dacă totuși îți dorești un dans cu o coregrafie complexă sau un colaj pe mai multe melodii, atunci vor fi necesare în jur de 10 ședințe pentru ca dansul vostru să fie așa cum îl doriți.

1 thought on “Unde începe o aventură în pași de dans?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.