In randul tinerilor, pasiunea pentru programare este extrem de raspandita. Atat pentru ce presupune aceasta, cat si pentru castigurile financiare satisfacatoare pe care le implica, tot mai multi doresc sa obtina acreditare, pentru a putea profesa in domeniu.
Spre deosebire de trecut, cand posibilitatea de a invata programare era rareori intalnita, acum oricine doreste sa inceapa o cariera in domeniu isi poate indeplini visul. Frecventarea unor cursuri IT acreditate ofera celor interesati sansa de a se realiza atat profesional, cat si financiar. Ulterior finalizarii acestora, aplicarea pentru un post in domeniu poate fi realizata fara probleme.
Unde poti urma cursuri IT acreditate?
Mare atentie in aceasta privinta! Chiar daca multi organizeaza astfel de cursuri, nu in toate cazurile acestea sunt si acreditate. Indiferent ca vrei sa urmezi cursuri de HTML, SQL, Linux, Java, CSS, Git, Intellij IDEA, PHP, etc., ai nevoie de un certificat care sa le ateste. O recomandare in acest sens o reprezinta cursurile organizate de o echipa de IT-isti talentati, despre care poti afla date complete pe fasttrackit.org. Urmareste datele la care incep sesiunile pe care le organizeaza pentru a putea beneficia de toate avantajele pe care le au de oferit.
La finalul cursurilor, primesti acreditatea necesara pentru a putea profesa ca IT-ist calificat, indiferent de ramura pe care te specializezi. Gandeste-te bine la locul in care intentionezi sa te inscrii pentru ca nu peste tot ai recunoastere in tara, dar si in UE, Canada sau SUA. Astfel, daca intentia ta este de a profesa in peste hotare, nu va mai trebuie sa urmezi alte cursuri de completare. Mai simplu spus, cu diploma pe care o primesti dupa ce termini respectivele cursuri IT acreditate, poti sa muncesti in orice tara. Eventual, te poti informa in mediul online cu privire la avantajele pe care o astfel de diploma ti le ofera.
Ce inveti de fapt in cadrul acestor cursuri?
Indiferent de domeniu, un lucru este cert si se aplica si in acest context. Invatarea este un proces continuu, care nu se termina odata cu studiile de specialitate, ci continua pe tot parcursul vietii profesionale.
De preferat este ca inainte de toate sa fie stapanite acele limbaje de programare simple, pe care orice incepator trebuie sa le cunoasca – HTML si JavaScript. Cel mai utilizat va fi Java, dar totodata si cel mai dificil este acesta. In topul cerintelor pietei, acesta este urmat de Microsoft, mai exact de tehnologia .Net.
Foarte important este sa fii motivat atunci cand pornesti pe acest drum. Oricat va fi de dificil, rezultatele ulterioare, atat profesionale, cat si financiare, vor fi cu mult mai mult decat ai sperat. Nu te lasa descurajat de momentele de indecizie, in care capacitatea de concentrare iti este slabita. Orice cale are suisuri si coborasuri. De obicei insa momentele dificile sunt urmate de cele de succes – cel putin in cazul domeniului IT.
In cazul in care decizia de a obtine un certificat acreditat in acest sens sta in picioare, te sfatuiesc sa accesezi pagina despre care am mentionat si anterior – fasttrackit.org, pentru a afla ce pasi ai de parcurs mai departe.