De fapt, am cam vrea noi canalizare în sate, nu numai apă potabilă. Dar na, astea-s vise de copii mici.
La noi mi se pare că încă mai există sate fără curent electric (ce spune statul că ultimul sat conectat la rețeaua electrică a fost în 2005, e gogoriță).
Și noi pe deasupra am vrea asfalt pe drumuri și apă în casă. Bine, apă curentă, nu inundații, să fim bine înțeleși.
Îmi aduc aminte de acum minim 10 ani, când mă duceam la țară. Dimineața mă duceam să iau apă de la fântână. O distanță de cam 200-300 de metri. La dus era simplu, coboram dealul cu bidoanele goale. Însă la urcat era chin nene… Să urci pe dealul ăla cu apă după tine… Și era doar un drum. Apă se consuma multă, ce să-i faci…
Așa că au vreut ai bătrâni să facem puț în curte. Era mai ieftin să pună două motoare, unul la fântână și unul în curte, care să aducă apa acaspă, însă ăla de la fântână dispărea imediat. Deoarece fântâna era lângă grădină. Cică fântâna tuturor… Bietul străbunică-meu, dacă știa cum vin idioții cu vitele acum la fântână, nu se mai apuca s-o lase pentru toți…
Așa că hai să facem foraje în curte.
Și s-au apucat de-au dat două găuri. La adâncime de 25-26 de metri. N-au dat decât de mâl, nicidecum de apă. N-au vrut să asculte pe un specialist de venise c-o ansă. Ăla zisese să săpăm într-un alt loc, departe de unde făcuseră ăștia forajele. Ciucă să săpăm la 6 metri și dăm de apă bună. N-a vrut nimeni, că deh, ce încredere s-avem în ăla cu vergeaua lui de cupru când aveam aici specialiștii îm fântâni care ziceau că-i nebun?
Și uite așa bine merci am rămas fără apă. Cheltuielile erau enorme cu forajele și treaba s-a sistat.
Dar pe viitor când voi face fântână la țară, aduc eu un specialist cu ansă să-mi dea de apă imediat.
Sau dacă nu găsesc, sigur pun mâna pe-o echipă de foraje profesionale care o să-mi găsească apă și la 50 de metri adâncime. Ori apă ori petrol, nu m-ar deranja niciuna dintre ele…
Străbunicul tău a fost un om generos.
A FOST… DACĂ ȘI LA GARDUL GRĂDINII AVEA POARTĂ PENTRU CEL CARE VOIA SĂ FOLOSEASCĂ WC-UL…
Asa erau pe vremuri oamenii, generosi si cinstiti.
La mine la tara este apa curenta, canalizare si drumuri asfaltate (sat european, ce mai…). Cate comisioane o fi luat primarau si astia de au facut lucrarile…,asta e alta poveste. Si aserarea geografica este una avantajoasa, adica pe DN 67 din jud. Valcea.
Sunt și sate d-astea, nu zic nu. Dar încă mai există sate uitate de lume…
Mie mi se pare ok raportul calitate pret, am gasit oferte de foraje puturi apa la preturi intre la 200 lei pana la 90 euro fara tva pentru metrul liniar sapat. Pretul am inteles ca variaza in funtie de diametru, debit si materialele folosite. Am primit si transport de la depozit pana la santier a materialelor gratuit. Voi ce parere aveti ?
Cred ca poti gasi si pe la 30 de metrii apa, depinde in ce zona a tari ai propietatea.