06/12/2023

Oricat ar fi de buna o masina, la un moment dat uzura isi spune cuvantul, trecerea timpului, eventuale defecte sau pot sa apara, din nefericire, accidente si avarii. Sunt comune problemele de mecanica si tichinigerie. Insa nici cele electrice se pare ca nu se lasa mai prejos.

Un scurtcircuit la masina te poate lasa cu masina in drum sau tras pe dreapta, in imposibilitatea de a mai pleca pe loc in siguranta. Cu portbagajul blocat, cu semnalizarea activa si cate si mai cate nu se pot intampla daca exista o problema electrica la masina. Iata si care sunt 3 semne ca ai nevoie de o vizita la service de electrica auto:

S-au ars sigurantele

Se intampla destul de des si reprezinta una din cele mai comune situatii pentru care avem nevoie de ajutor de specialitate, in prezenta unui electrician auto. Iti dai seama ca aceasta este cauza cand fie nu mai poti sa iti folosesti stergatoarele, nu mai functioneaza farurile, claxonul poate, nu mai poti incarca de la incarcatorul auto.

Cedeaza bateria

Mai alea iarna, bateria masinii este mai mult solicitata. Daca bateria nu este montata bine sau sunt diversi consumatori inutili, dacă sunt probleme electrice, vei afla de indata.

Cere celor de la service o revizie completa, sa stii daca situatia problematica se repeta si la bujii, la bobina de inductie, alternator sau electromotor.

Senzorii de parcare

Trecut-au vremurile in care masinile nu aveau senzori de parcare. Acum mai toate au, asadar ne si vine greu sa ne obisnuim fara. Daca ai observat ca senzorii de parcare iti fac probleme, locul unde iti vei rezolva situatia este la un service de electrica auto.

Sunt si cazuri ale celor care  nu au aceasta dotare masinii si poate doresc sa faca un upgrade. Nu este atat de dificil si nu impune costuri exagerate. Asadar, daca te vei decide asupra acestei optiuni, poti cere sfatul celor de la service de electrica auto.

Acestea sunt doar trei situatii concrete cand ar fi bine sa mergi la cineva specializat. Sunt insa cazuri similare cu mult mai multe de mentionat. In principiu mergi la electrician auto de fiecare data cand schimbi un bec, led la masina. Stim, multi din conducatorii auto cred ca este destul de simplu sa faca asta. Nu este insa amuzant cand un scurtcircuit porneste alarma masinii, spre exemplu. Mergi la sigur, mergi la electrician auto.

Bonus, situatii cand mergi la specialist in electrica auto

Uneori mergi si pentru ca iti doresti sa faci un upgrade masinii. Fie ca vei dori sa montezi camere in fata si pe spate, fie ca este vorba de un alt sistem audio in masina sau de leduri la fiecare portiera, mergi la service de electrica auto. Altfel risti ca produsele pe care le integrezi sa produca un scurt si sa le defectezi.

Cand ai nevoie de astfel de servicii poti apela la AutoDel. Service-ul auto este dedicat celor din Suceava si din imprejurimi.

Contact:

contact@autodel.ro

0374 006 006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.