18/04/2024

Cât ar însemna o secundă în viața unui om?
Luată așa în pripă, n-ar însemna mare lucru.
Dar dacă ar fi ultima secundă de viață, peste 99% din oameni ar vrea ca acea ultimă secundă să dureze mult, mult mai mult. Măcar 5 minute, cât să-și salute rudele, prietenii, cât să se căiască pentru faptele rele gândite, făcute sau zise.

Mă rog, cine ar da o secundă oarecare din viața lui, o secundă neînsemnată, ca dexemplu când îți faci nevoile, sau când ești într-o situație penibilă și te gândești “Ce n-aș da să nu fiu aici în clipa asta”.
Eh, secunda aia, clipa aia pe care o urăști, de care nu ai nevoie. De aia vorbesc.
Ai da-o cuiva care are nevoie de ea? Nu ca să se simtă rău, doar să-i prelungești viața, când e sănătos, nu când e pe moarte, când mai are deja 3-4 ani de trai bun, fără vreo boală.
Fac un calcul.
Sunt circa 6,884,300,000 de oameni pe planetă.
După calcule mai mult sau mai puțin corecte am ajuns la 200 de ani.
200 de ani, dacă fiecare om de pe planetă ar da măcar o secundă pe care n-o doresc unor oameni pe care îi cunosc sau nu, că să trăiască mai mult. 200 de ani de viață pe planetă. 10 secunde pe care le consideri inutile în viața ta ar ănsemna 10 ani de viață pentru cineva.
Poate bunicii și părinții și cei dragi n-ar fi murit încă. Poate mama ar fi trăit și acum, poate sute de mii de oameni ar fi fost bine merci acum.
Sute de mii nu salvezi cu o secundă. Dar ce înseamnă pentru tine o singură secundă?
Da, eu aș da secundele pe care le-am pierdut nefăcând nimic, secundele în care aș fi vrut să fiu în altă parte, secundele să nu le zic inutile (viața e un dar al Domnului), secundele pe care le considerăm mai nasoale. Le-aș da ca alții să trăiască.
Voi ce ați face cu secunda aia în care vă scobiți în nas, în care stați în mijloacele de transport sau la semafor, aștetând mai mult sau mai puțin răbdători să se facă verde?
Ce ați face?

9 thoughts on “O secundă

 1. Saru’ mana la fel fata.
  Am si uitat ca am si eu blog, site whatever… Nici nu am mai citit pe nimeni…
  dar revin eu in forta 😀

 2. Dace se merge pe sistemu ca lungesc viata unuia care vrea asta, as da 10 minute fara sa ma gandesc…..c plm, si asa nu-s punctual nicioadata, asa am un motiv.

 3. Tu ai da 10 minute, dar altii?
  Nu cred ca ar fi multi asa darnici ca tine, 10 minute, “pai cum nene sa dau eu 10 minute din viata mea, timp in care pot sa fut sau sa beau o bere, pentru unu de moare? Sa moara da-l in plm”…
  Dar unii ar da.

 4. m-am gandit si eu la treaba asta . abstractizand timpul si scotandu-l din scala lui.
  definindu-l ca un bun de circulatie oarecare .
  atunci da, eu as da clipele mele de plictis spre a fi folosite de cel care e pe cale sa piarda un tren si ii mai trebuie o fractiune de secunda sa se urce in tren.
  de ce-l care are nevoie de inca …putin ca sa poata salva pe cineva de la inec.
  si atunci cand stau si vegetez pe canapea ca timpul pierdut de mine este folosit cu folos de altii .

  un mod dragut de a ridica lenea la rangul de eroina.:))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.