19/05/2024

Inchirierea unei masini este pasul firesc atunci cand ai nevoie de deplasari si iti doresti confort si rapiditate. In ultimii ani, aceasta abodare a devenit din ce in ce mai populara. Insa pe masura diversitatilor de optiuni in materie de tipuri de masini si alte facilitate, oricine poate fi usor confuz.

Pentru a nu intampina probleme sau cerinte lipsa atunci cand inchei un contract de colaborare cu o agentie de inchiriere automobile, trebuie sa ai in vedere fiecare detaliu. O recomandare pentru tine ar putea fi vag24, agentie care se ocupa in cele mai mici detalii de cerintele clientilor. Insa pana cand sa ajungi acolo, ar trebui sa stii dinainte scopul si nevoile.

Inainte de incheierea unui contract de inchiriere auto

Este evident ca trebuie sa citesti cu atentie termenii si conditiile de inchiriere, intrucat se implica si o varsta minima a soferului, precum si detalii legate de predarea sau primirea masinii in cauza. Ai in vedere si urmatoarele:

  • Depozitul cerut. Agentiile de profil percep si taxa de acest gen, drept garantie pentru posibile daune. Insa la predarea masinii si dupa constatarea ca totul este in regula, se va inapoi acea suma.
  • Modalitatea de plata, daca nu esti genul care are bani cash la purtator.
  • Documente necesare pentru a inchiria.
  • Pretul dotarilor suplimentare, in cazul in care iti vei dori asemenea optiuni. Prea putine se includ in pretul de inchiriere, deci va trebui sa platesti extra.

In momentul incheierii unui contract de acest gen trebuie sa analizezi masina pentru ca odata ce semnezi este ca si cand iti asumi si ai in vedere orice defectiune sau stare mai precara a unui automobil. De asemenea se recomanda sa verifici ce nivel are combustibilul si ca procesul de predare-primire este semnat si de agentul ce reprezinta compania de inchiriere.

Cand esti deja in posesia masinii, trebuie sa respecti termenii inscrisi in contract. In cazul in care se intampla o defectiune independenta de conduita ta, in caz de accident sau furt si nu numai, trebuie sa anunti compania de inchiriere. Sfaturile celor in cauza arata ca trebuie sa pastrezi orice bon pentru combustibil si sa eviti parcarile in locurile ce nu sunt special amenajate in acest sens.

Alegerea masinii

Cum stii ce masina sa alegi? Aceasta trebuie sa fie dotata corespunzator in functie de destinatia pe care o ai si in functie de specificatia traseului impus sau a calatoriei. Daca te intereseaza inchirierea unei masini pentru un traseu montan, este clar ca te vei orienta spre o categorie de masini speciale in acest sens. Daca vei calatori cu familia ai nevoie de o masina spatioasa, iar daca mai este vorba si de un copil, vei avea nevoie de dotarea cu un scaun auto corespunzator varstei celui mic.

Unii fac selectia dupa marca si mai ales dupa buget. Insa atentie, uneori pretul nu este cel mai bun reper, iar acesta scade pe masura ce numarul de zile de inchiriat este tot mai extins.

Pentru experiente placute, chiar multumitoare, inchirierea trebuie sa implice atentie la detalii in mod deosebit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.