24/02/2024

De-a lungul timpului, stiinta a avut de-a face cu o dezvoltare surprinzatoare, ce s-a concretizat in schimbari numeroase privind instrumentele si materialele pe care le utilizeaza. Mai exact, daca ne gandim acum zeci de ani cat de putine metode de cercetare aveau oamenii de stiinta, azi aproape ca nu ne vine sa credem cate s-au schimbat si cu cate noutati ne confruntam.

Daca suntem familiarizati cu lumea stiintei, probabil ca stim si cate obiecte sunt necesare atunci cand vorbim de un laborator de cercetare. Multi ar crede cand se gandesc la termenul de laborator ca acesta este compus doar dintr-un microscop si cateva eprubete, insa treaba nu sta chiar in felul acesta. Mai exact, pentru o cercetare profunda, care sa cuprinda o tratare completa a problemei este nevoie de tot pachetul de instrumente, incepand cu mobilierul si pana la aparatura necesara. Lista este completata de consumabilele de laborator, impreuna cu aparatele de masurare si control. Toate acestea sunt obiecte necesare într-un mediu de lucru și trebuie alese cu grijă. La Precisa.ro găsim instrumente și aparatură concepute nu doar pentru filtrarea aerului, ci si alte modele din aceasta nisa.

Hota chimica elimina pericolele din laboratorul de cercetare

O hota chimica are rolul de a proteja mediul de lucru de scurgerea eventuala a gazelor ce reprezinta un pericol. Astfel, nu doar ca protejeaza mediul de cercetare, dar, in acelasi timp, protejeaza si mediul inconjurator intrucat gazele stocate sunt trecute printr-un filtru de carbon inainte de a fi eliminate.  Stim cu totii cat de intensa este poluarea atmosferica mai ales in ultimii ani, iar, de aceea, persoanele ce activeaza in medii de lucru au cautat sa gaseasca solutii mai putin poluante pentru aer.

Un plus la acest capitol il reprezinta aspectul compact ce faciliteaza pozitionarea acesteia in locuri de dimensiuni mici fara a se produce vreun disconfort si fiind conforme cu legea in vigoare.

Cum functioneaza hota chimica?

In ciuda faptului ca denumirea sa suna destul de pompos, mecanismul de functionare al unei hote chimice nu este chiar atat de complicat pe cat pare. Aceasta are rolul de a elimina gazele periculoase din incinta laboratorului, insa, inainte de a le elibera in atmosfera acestea trec printr-un filtru de carbune activ, in scopul de a le reduce toxicitatea. Cum se intampla mai exact acest lucru?

Ei bine, carbunele activ este elementul ce sta la baza procesului de filtrare, iar acest lucru este posibil intrucat s-a recurs le tratarea lui cu substante chimice diverse pentru rezultate eficiente.

Hota este prevazuta cu un ecran tactil de tip LCD, pe care sunt afisate orele de lucru, daca aparatul este gata de functionare in mod sigur, debitul aerului, dar se poate seta si viteza pentru ventilator. Totodata, hota este dotata cu un sistem de alarma audio si luminos pentru a atentiona cand nu sunt indeplinite criteriile de siguranta ale aparatului. Cei interesati de o astfel de achizitie pot opta intre mai multe tipuri de hote, cu un singur filtru sau cu mai multe, in functie de specificul activitatii. In functie de preferinte, hotele dispun de diferite tipuri de ventilatoare, in numar de unul singur sau mai multe. Vezi aici mai multe hote chimice pentru a o alege pe cea potrivita.

Mediul de cercetare este unul complex, iar aparatura potrivita va face ca rezultatele obtinute sa fie precise si fara erori. Optati, astfel pentru o hota chimica de calitate pentru a nu avea probleme in incinta de lucru.

Contact:office@precisa.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.