19/05/2024

Cum consumi mult mai puțină apă rece? Foarte simplu. Urinezi în pisoar. Dacă nu ai, te descurci… Bărbații folosesc uneori chiuveta de la baie.
Conform unor calcule gândite aici, ajungi la 10.000 litri de apă pe an, contra 500 de litri.

Asta deoarece un bazin de WC are 10 litri. Și cum bărbatul urinează de 3 ori pe zi (în medie), aruncă 30 litri pe zi, când ar putea arunca doar 1,5 litri. 500 ml apă (potabilă) pentru fiecare urinare. Pisoare există de cumpărat la prețuri începând cu 100 lei, ajungând și la 1600 lei.
Ori îți achiziționezi unul, ori folosești în continuare chiuveta, cu toată că nu este deloc indicat acest lucru.

Așa scutești și niște bani dați aiurea, dar și planeta. În București sunt un milion de oameni. Să zicem că 400.000 de bărbați pot folosi singuri WC-ul, restul sunt prea bătrâni, bolnavi sau sunt copii încă învățați cu olița.

Deci dacă un bărbat aruncă anual 10.000 de litri de apă, 400.000 de bărbați ar arunca 4.000.000.000. 4 miliarde de litri. Adică 4 milioane de tone de apă. Potabilă. Asta doar din bucurești. Gândiți-vă la cât s-ar ajunge dacă i-am socoti pe toți care folosesc zilnic un WC, nu vorbesc de zonele sărace ale țării, de mediulo rural sau de zonele în care omul trăiește sub limita existenței sau în jungle, pe tot cuprinsul Terrei. Aș zice că 3,5 miliarde de oameni ar avea acces zilnic la canalizare, deci WC. Din aceștia, 1,5 miliarde sunt bărbați. Nu mai fac alte calcule, cred că m-am făcut înțeles.
Am putea ajuta enorm planeta, dacă am face cele discutate mai sus.
apa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.