01/03/2024

Chiar daca recomandat e ca in timpul verii sa te ingrijesti de sistemul de incalzire, sa il pregatesti pentru iarna, uneori fie din considerente financiare, fie din alte motive nu reusesti sa il pui la punct in timp util. Chiar daca deja e o luna inaintata si deja au cazut primii fulgi, mai bine acum decat mai tarziu sa rezolvi o astfel de situatie. Nu ai de unde sti cand poate sistemul pe care il ai in dotare va ceda, dar deja te astepti cand a tot dat semne in acest sens.

Daca ai luat decizia de a inlocui sistemul de incalzire actual cu unul mai modern, mai eficient, atunci iti recomand Bricolaj Market ca sursa din care sa il alegi. E un pas important pe care il faci pentru ca de obicei astfel de investitii le realizam o data la multi ani. Conteaza si ce anume luam, ce tip de sistem si ce combustibil foloseste pentru incalzire. Randamentul pe care poate sa ti-l asigure este cel care conteaza pana la urma, insa nu poti ignora nici combustibilul de care are nevoie pentru a  functiona, de cate incarcari e vorba zilnic si asa mai departe.

Peletii sunt o variata tot mai practica, pe care o prefera un numar tot mai mare de romani. La randul tau te poti orienta dupa sisteme care functioneaza pe baza lor. Mai departe poti citi despre doua tipuri de sisteme care folosesc peleti, respectiv sugestii spre care te poti orienta in decizia pe care o ai de luat.

Termoseminee pe peleti sau centrala pe peleti

Atat termosemineele, cat si centralele sunt variante rentabile de incalzire. Nu putem spune ca exista concurenta intre ele, insa in functie de nevoile tale unul dintre acestea te va avantaja mai mult.

Termosemineele sunt practice, eficiente si dispui si de modele care incalzesc nu doar locuinta, ci si apa. Ai nevoie de peleti uscati si te vei bucura de un randament sporit, mai ales in cazul locuintelor de suprafete mai mici. Deja in cazul acestora putem vorbi si despre estetica deosebita pe care o confera camerei in care alegi sa il montezi. Modelele de la Biodom, pe care le regasesti pe Bricolaj Market, sunt o recomandare in acest sens. Sunt cu utilizare usoara, au o interfata intuitiva si dispun de afisaj electronic.

Te poti orienta dupa cele produse de Ferroli daca te intereseaza ceva super performant, acestea venind dotate cu pompa de incalzire, arzator de pereti cu autocuratare si buncar pentru peleti.

De cealalta parte ai centralele pe peleti. Sunt potrivitve pentru spatiile mai extinse, pentru ca iti vor oferi un randament mai bun. Bineinteles, deja montajul trebuie efectuat de un expert, intr-o camera tehnica amenajata special in acest sens. In principiu avantajele lor iti sunt cunoscute: autonomia ridicata pentru ca rezervorul de peleti are o capacitate mare.

Automatizarea este un alt plus care merita mentionat. Si in acest sens regasesti modele practice si de calitate pe bricolajmarket.ro, produse de branduri consacrate ca Ferrolii si Biodom. Pune in balanta cele doua optiuni, eventual citeste mai multe despre avantajele fiecarui sistem in parte, raporteaza-te la nevoile spatiului personal si alege ceea ce ti se potriveste.

1 thought on “Solutia de incalzire potrivita pentru casa ta: termosemineu sau centrala pe peleti?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.